Yurt Dışına Çıkış Harcına Büyük Zam Yapıldı: Yeni Fiyat Belli Oldu

Yurt Dışına Çıkış Harcına Büyük Zam Yapıldı: Yeni Fiyat Belli Oldu

Son günlerde tartışılan yurt dışı çıkış harçlarında güncelleme yapıldı. Özellikle de yerli turistin Yunanistan’ı tercih etmesiyle beraber esnaf isyan bayrağını çekmişti. Hükümet bu anlamda yeni bir harç güncellemesi yaptı.

Kamuoyunda tartışmaya neden olan yurt dışı çıkış harcında yüzde 300’den fazla zam yapıldı. Konuyla ilgili açıklamayı AK Parti Grup Başkanı Güler yaptı. 150 lira olarak alınan çıkış harcı 500 liraya yükseltildi.

Yurt dışı harcı için bin 500 ile 3 bin lira arasında fiyat konuşuluyordu. Ancak bu anlamda hükümet, 150’den 300 liraya çıkardığını aktardı.

YÜZDE 300’DEN FAZLA ZAM YAPILDI

Yurt dışı çıkış harcı en son olarak 2022 yılında güncellenmişti. 50 lira olan çıkış harcı 150 liraya çıkarılmıştı. 2 senenin ardından 500 liraya çıkan yurt dışı çıkış harcı böylelikle güncellenmiş oldu. Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şunları söyledi;

“Diğer taraftan yurt dışına çıkış harcını da makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz. Böyle harç tutarı yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler