Son Dakika: Wattpad Erişim Engeli Açıldı mı?

Son Dakika: Wattpad Erişim Engeli Açıldı mı?

Wattpad adlı hikaye ve şiir paylaşım platformu, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı.

Wattppad'e neden erişim engeli geldi? Erişim engeli ne zaman açılacak? İşte detaylar...

WATTPAD'İN ERİŞİM ENGELİ NE ZAMAN KALKACAK?

İfade Özgürlüğü Derneği'nin kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bu karara ilişkin olarak şu tepkiyi gösterdi: "Wattpad'i dünyada erişime engelleyen ilk ülke olduğumuzu söyleyebiliriz." dedi.

İfade Özgürlüğü Derneği'nin yürüttüğü Engelli Web'in sitesine göre, yazarların hikayelerini yayınladığı ve okuyucuların keşfedip okuyabildiği çevrimiçi platform Wattpad, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin 12 Temmuz 2024 tarihli kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. Kararın gerekçesi hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

İfade Özgürlüğü Derneği'nin kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz ise sosyal medya hesabından bu karara tepki gösterdi. Akdeniz, şu sözlerle durumu değerlendirdi:

"Meşhur okuma ve yazma platformu Wattpad’i herhalde dünyada ilk erişime engelleyen ülke olduk. Yasaklar ülkesi Türkiye'de henüz ‘çocukları zararlı içeriklerden korumak’ mı yoksa ‘kamu düzenini korumak’ için Wattpad erişime engellendi, belli değil."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler