Ölmeden Önce Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Yer!

Ölmeden Önce Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Yer!

Çok okuyan mı bilir çok mu gezen bilir sorusunun cevabını birçoğu insan çok gezen bilir cevabı ile karşılık verecektir. Gezip görmenin vermiş olduğu bilgi birikimini ise hiçbir kitabı okuyarak ya da hiçbir bilgiyi edinerek sağlamak mümkün değildir....

Çok okuyan mı bilir çok mu gezen bilir sorusunun cevabını birçoğu insan çok gezen bilir cevabı ile karşılık verecektir. Gezip görmenin vermiş olduğu bilgi birikimini ise hiçbir kitabı okuyarak ya da hiçbir bilgiyi edinerek sağlamak mümkün değildir. Farklı yerleri gezmenin hazzı oldukça farklıdır. Gezmeye deneyiminin sağlamış olduğu mutluluk ise diğer tüm mutlulukların üzerindedir. Türkiye dünyaya bakıldığında eşsiz konumu ile insanları cezbetmiştir. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kayda değer ve mutlaka görülmesi gereken Ender değerler bulunmaktadır.

Fakat insan ömrü sunmuş olduğu kısıtlı süre içerisinde her yeri görmek ve her güzelliği tatmak ne yazık ki kolay bir iş değildir. Dünya üzerinde birçok gizlilik görülecek kayda değer yerler vardır ancak bunlar arasından 3 tanesi hakkında bilgi aktarımı sağlayacağız.

Rönesans’ın Doğduğu Yer Floransa İtalya

Bir kültür ve sanatın başkenti özelliği taşıyan ve Floransa’nın en çok turist çeken yerleri arasında yerini almaktadır. Rönesans’ın doğduğu yer olarak da kayda geçen ve şehir tarihi yapıları neticesi ile insanları büyüyen bir yerdir. Arno nehri etrafında kurulmuş olan bu kent aynı zamanda Leonardo da Vinci ve Michelangelo gibi ünlü ressamların doğmuş olduğu şehir özelliği taşımaktadır. Şehrin sokağında gezerken adeta bir müzede dolaşıyor hissi yaratmaktadır. Bu yüzden şehir gezerken adeta bir açık hava müzesinde eski çağlara gidilme hissi de yaşanır. Mutfaktaki kültürlerine ve sanata hemen hemen her alanda insanın ufkunu genişletecek olan bu şehirde 3-4 gün gezmek yeterli olacaktır.

Tanrı’nın Ülkesi Marakeş Fas

Kızıl şehir ismi ile geçen Marakeş dünya haritası üzerinde Kuzey Afrika’nın en egzotik şehirleri arasında yerini almaktadır. Marakeş kelime anlamı gereği Tanrının ülkesi anlamına gelmekte ve güzelliği ile her sokağa taşmaktadır. Ülkenin labirente benzeyen sokakları ve çok eski binaları ile insanlar gezerken tarihin çok eski dönemlerini tanıklık etme hissi bulacaklar. Şehir yeni bölge ve eski bölge diye 2 gruba ayrılmış durumdadır.

Hollanda Amsterdam

Kendini genç hisseden ve genç olan kişilerin uğrak noktası olan Amsterdam’a kesinlikle gidilmesi gerekmekte. Gece hayatı tarihi binaları su kanalları ve sanat müzeleri ile modern yaşama sahne olan mekanları bulunmaktadır. Küçük yüz ölçümüne rağmen gezilecek çok yeri bulunan bu ülke birçok müzeye de ev sahipliği yapmakta.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler