İstanbul'da Çocuklarınızla Gidebileceğiniz Ücretsiz Aktiviteler

İstanbul'da Çocuklarınızla Gidebileceğiniz Ücretsiz Aktiviteler

İstanbul, Türkiye'nin en gözde şehirlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi muhteşem güzelliklere sahip olmasından kaynaklanmasıdır. Genç, yetişkin, yaşlı ve çocuk demeden İstanbul'da herkesin kendine uygun bir...

 İstanbul, Türkiye'nin en gözde şehirlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bunun başlıca sebeplerinden bir tanesi muhteşem güzelliklere sahip olmasından kaynaklanmasıdır. Genç, yetişkin, yaşlı ve çocuk demeden İstanbul'da herkesin kendine uygun bir ortam bulabilmesi oldukça mümkündür. Özellikle çocuklu ailelerin sıklıkla gidip görebileceği ve tamamıyla ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği bazı halka açık alanlar mevcuttur.


İstanbul’da Ailece Yapılabilecek Aktiviteler

İstanbul gerek turistik gerek ise ticari görkemi ile ön planda yer almaktadır. İstanbul turu yapmak isteyenler için ise;


Masal Müzesi: Kartal'da bulunan Masal Müzesi, çocukların en çok dikkatini çekecek olan ve ücretsiz ziyaret imkânı sunan müzelerden bir tanesidir. Müzenin içerisinde adında da olduğu gibi masal karakterlerinin canlandırılmış heykellerine ve büstlerine rastlamak çocuklar için unutulmaz anlardan bir tanesi olacaktır.


Düştepe Oyuncak Müzesi: Düştepe oyuncak müzesi aynı zamanda oyun bahçeleri olarak da kullanıma uygundur. Çocuklar içerisinde keyifli etkinlikler yapabilir ve park alanından faydalanabilirler. Herhangi bir giriş ücreti yoktur. Üç Tepe Oyuncak Müzesi Ataşehir'de yer almaktadır.


Uçurtma Müzesi: Hafta sonları ailecek gidebileceğiniz ve giriş ücreti olmadan keyifli anlar yaşayabileceğiniz bir diğer yer ise Uçurtma Müzesi'dir. Üsküdar'da bulunan uçurtma Müzesi, herhangi bir giriş ücreti alınmasa da uçurtma yapmak gibi atölye etkinliklerine katıldığınız zaman belli bir ücret alınacağını bilerek gitmenizde fayda olacaktır.


Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: Ataşehir'de bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi çocuklarınızla birlikte İstanbul'un doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz açık alanlardan bir tanesidir. Bahçenin içerisinde yer alan oturma alanlarında oturabilir ve piknik yapma şansına sahip olabilirsiniz.
Atatürk Arboretumu: çocuklarınızla birlikte güzel doğa yürüyüşleri yapacağınız ve İstanbul'un doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz bir diğer yer Atatürk Arboretumu'dur.


Tarihi Camii Gezileri: Tarihi camiiler özellikle tarihe ve Türk kültürüne meraklı olan, ilgisini çeken çocukların oldukça seveceği bir ziyaret olacaktır. Bu tarihi başyapıtlarda Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii gibi tarihi güzellikleri çocuklarınıza gösterme şansına sahip olabilirsiniz. Böylelikle Türk tarihi başyapıtları hakkında canlı bir şekilde görme imkanına sahip olmuş olurlar.


 Çocuklarınızla birlikte birçok ücretsiz aktiviteler yapabileceğiniz birden fazla alternatif mevcuttur. Ayrıca çok az bir ücret ödeyerek İstanbul'daki birçok müzeyi görme şansına da sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler