Burhan Çaçan Kimdir? Nereli?

Burhan Çaçan Kimdir? Nereli?

Burhan çaçan 20 Ekim 1960 yılında Ağrı’da doğmuştur. Burhan Çaçan 11 kardeşe sahiptir. 9 erkek kardeş, 3 kız kardeşe sahip, ağa çocuğudur. 12 kardeşli ve ailenin 11. Çocuğudur. Ağrının Eleşkirt ilçesinde büyümüş, babası ise ağrılı Berazi aşiretinin....

Burhan çaçan 20 Ekim 1960 yılında Ağrı’da doğmuştur. Burhan Çaçan 11 kardeşe sahiptir. 9 erkek kardeş, 3 kız kardeşe sahip, ağa çocuğudur. 12 kardeşli ve ailenin 11. Çocuğudur. Ağrının Eleşkirt ilçesinde büyümüş, babası ise ağrılı Berazi aşiretinin ağası olan Raşit Çaça’nın oğludur.


Burhan Çaçan Hayatı


6 yaşında Burhan Çaçan babasını hiç görememiş. Çünkü babası 27 Mayıs ihtilalinden sonra Sivas ve Çanakkale sürgüne gönderilen demokratik partiliydi. 6 yıl süren sürgünden sonra oğluna kavuşabilmiş.


Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başladı. Ailesi müzikle uğraşmasını istemedi. Okul ile arası hiç iyi değildi. Her geçen gün müziğe daha çok ilgi duymaya başladı. Babası kati suretle müzikle uğraşmasını hiç istemiyordu. Babası çok karşıydı. Tutkusunun peşini hiç bırakmadı ilkokulda müzikle bile uğraşırken öğretmenleri tarafından fark edildi. Küçük yaşta sanatçı olmayı kafasına koyan küçük burhan 12 yaşındayken Erzurum’a gitti.  Ankara da ilk Halit Kıvanç’ın ilk programına katılmıştır. TRT’ de 4 şarkısı jüriden geçmiştir.  


1978 yılında TRT Erzurum radyosunda amatör ses yarışmasında kazanmıştır.  14 yaşında olan burhan yarışmayı kazandı ve 3 sene boyunca Erzurum radyosu amatör karosun da şarkılar söyledi. Bu şarkılar jüri üyelerin bile dikkatini çekerken burhan çaçanın ‘’Hafız Burhan ve Celal Güzelin’’ şarkılarını dinlemiştir. Sesini geniş kitlelere duyuran Burhan Çaçana İstanbul'dan teklifler yağmaya başladı. İstanbul’a teklif ile gelen burhan arif sağ yönetmenliğinde ilk albümü ‘’sefa geldin ‘’ adlı albümü çıkartmıştır.


Burhan Çaçan’ın Film ve Müzik Hayatı


1981 yılında ise Yeşilçam sinemasının Yücel Uçaroğlu yönetmenliğinde çekilen ‘’makber ‘’ filminde başrol oyunculuğu nu oynamıştır. Hayran kitlesinin ardından altın kelebek ödülüne ve en iyi tiraj ödüllerine sahip oldu. Yılların albümü gibi birçok ödüle sahip oldu. 1988 yılında çıkardığı ayaz geceler albümü ile geniş yankı uyandırdı. 1989yılında yaz yağmur, 1990 yılında vurun dalgalar albümlerini çıkaran Burhan Çaçan bu 3 albümü taşıyan filmler yaptı. Ve daha sonra bir çok filmde başrol oyunculuğu yaptı. Yıllar sonra İspanyolca ve İngilizce şarkılar söyledi.1991 yılında Yasemin Çaçan ile nikah masasına oturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler