Olimpiyat Oyunları'nda Milli Sporcumuz Bir İlki Gerçekleştirdi

Olimpiyat Oyunları'nda Milli Sporcumuz Bir İlki Gerçekleştirdi

Olimpiyat Oyunları'nda Milli Sporcumuz Bir İlki Gerçekleştirdi. Türkiye, Paris Olimpiyat Oyunları’nda mücadelesini sürdürüyor. Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli rekora imza attı. Kuzey Tunçelli Kimdir, Kuzey Tunçelli Nereli, Kuzey Tunçelli işte detaylar...

Olimpiyat Oyunları'nda Milli sporcumuz bir ilki gerçekleştirdi. Olimpiyat Oyunları tarihinde yüzmede finale kalan ilk Türk sporcu olma başarısı gösteren rekortmen yüzücümüz Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil finalindeki derecesiyle Dünya Gençler Rekorunu kırarak önemli bir başarıya imza attı.

OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA MİLLİ SPORCUMUZ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden Fenerbahçeli rekortmen sporcumuz Kuzey Tunçelli, Paris La Defense Arena’da yapılan erkekler 1500 metre serbest finalinde suya girdi. Eleme serilerindeki derecesini de(14:45.27) geliştiren milli sporcumuz 14:41.22’lik derecesiyle Olimpiyat 5.si oldu.

ekran-resmi-2024-08-05-19-12-12.png

TUNÇELLİ’DEN AÇIKLAMA

Rekortmen sporcumuz geçtiğimiz ay Litvanya'da düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda erkekler 1500m serbest stilde 14:41.89'luk derecesiyle dünya gençler rekoru kırmıştı. Dünya Gençler Rekoru kırdığı 1500 metre serbest stil finalini değerlendiren yüzücü Kuzey Tunçelli, şunları söyledi;

“İnanılmaz bir yarıştı. Burada bana destek olan herkese çok teşekkür ederim. Hedefi gerçekleştirdim; Dünya Gençler Rekoru kırdım. Fakat bu Olimpiyat Oyunları benim için sadece bir başlangıç. İnşallah ilerideki Olimpiyatlarda büyük başarılar elde edip Türkiye’ye daha büyük gurur yaşatmak istiyorum. İlerideki Olimpiyatlarda madalya almak istiyorum.

Bugün adrenalinden dolayı daha iyiyim ama gerçek anlamda çok yoruldum. Burada yarışmak, büyük rakiplerle mücadele etmek mükemmel bir duygu. Burada her zaman birbirimizi destekleyip dereceleri yukarılara taşıyoruz. Ben bundan çok mutluyum.”

KUZEY TUNÇELLİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Kuzey Tunçelli, 30 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul’da doğdu. Yüzme kariyerinde henüz genç yaşına rağmen büyük başarılar elde eden Kuzey, iki kez dünya gençler şampiyonu olmuş ve Türkiye rekortmeni unvanını kazanmıştır.

KUZEY TUNÇELLİ KİMDİR

2023 yazında, İsrail’in Netanya kentinde düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda iki altın madalya kazanan Kuzey, 1500 metre serbest stilde 15 dakika barajını aşmayı başaran tarihteki ilk 16 yaş altı yüzücü olarak adını tarihe yazdırdı. Bu şampiyonada hem 800 metre hem de 1500 metre kategorilerinde Olimpiyat kotasını elde etti.

2024 yılında Doha’da düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası’nda büyüklerde 1500 metre serbest stilde dünya sekizincisi olarak önemli bir başarıya daha imza attı. Aynı yıl, Avrupa Su Sporları Şampiyonası’nda 1500 metre serbest stilde şampiyon olarak büyükler kategorisindeki ilk madalyasını kazandı. Bu başarıyı takiben, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’nda 1500 metre serbest stil finalini birinci sırada tamamlayarak üst üste ikinci kez Avrupa Gençler Şampiyonu oldu. Bu yarışta kaydettiği 14:41.89’luk derece ile dünya gençler rekoru, Avrupa gençler rekoru, şampiyona rekoru ve 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarını kırdı.

Kuzey Tunçelli, kariyerini Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başarıyla sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler