Elektrikli Diş Fırçasının Faydaları Nelerdir? Kullanılabilir Mi?

Elektrikli Diş Fırçasının Faydaları Nelerdir? Kullanılabilir Mi?

Diş sağlığı için fırçalamak son derece önemlidir. Fırçalama kadar doğru fırçanın seçilmesi de gerekir. Özellikle de son yıllarda elektrikli diş fırçaları çok rağbet görüyor. Küçük yaştaki çocukları için daha a önem kazanıyor.

Normal bir diş fırçasına göre elektrikli versiyonları pek çok avantaj sağlar. Aynı zamanda elektrikli diş fırçası kullanmanın yönetilebilirlik ve etkinlik gibi birkaç avantajı vardır. İşte en önemlilerinden bazıları:

ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇALARI DAHA ETKİLİ OLABİLİR

Araştırmalar, elektrikli diş fırçalarının diş çürümesini daha verimli bir şekilde önleyebileceğini göstermiştir.

2014 yılında, Cochrane Collaboration, hem yetişkinler hem de çocuklar olmak üzere 5.000'den fazla denek tarafından denetimsiz diş fırçalamanın 56 klinik denemesini inceledi. Araştırmacılar, bir ila üç ay boyunca elektrikli diş fırçası kullananların, aynı süre boyunca manuel diş fırçası kullananlara kıyasla plakta %11'lik bir azalma gördüklerini buldular.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR İÇİN DAHA İYİ BİR SEÇİM

Çocuklar genellikle manuel bir diş fırçası ile dişlerini düzgün bir şekilde temizlemekte zorlanırlar. Önerilen 2 dakika boyunca fırçalamayı bitirmeden sıkılabilirler, bu da dişlerinde plak oluşumunu kolaylaştırır. Elektrikli bir diş fırçası yardımcı olabilir.

Bu tür fırçaların kafaları farklı yönlerde döndüğü için daha fazla fırçalama gücü sağlarlar ve plakları daha kısa sürede daha etkili bir şekilde çıkarabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler