Jeoloji Mühendisi Uyardı: O Kentte, 7.5 Şiddetinde Deprem Olabilir

Jeoloji Mühendisi Uyardı: O Kentte, 7.5 Şiddetinde Deprem Olabilir

Türkiye’nin büyük çoğunluğu deprem bölgesinde yer alıyor. Dört bir yanı fay hattıyla çevrelenen yurtta nerdeyse her gün bir sarsıntı yaşanıyor. Son olarak Jeoloji Mühendisi’nden çok kritik bir açıklama geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından artçı sarsıntılar bölgede devam etti. Zaman zaman Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda da aktif depremler meydana geldi. Mühendis Adnan Evsen ise, bir kent için uyarıda bulundu.

KAYSERİ İÇİN YENİ BİR UYARI YAPILDI

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Kayseri’de yer alan fayların büyüklüğü hakkında konuştu. 7.5 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyleyen Evsen, şunları aktardı;

“Bu güne kadar Kayseri şehrinin etrafındaki faylarda deprem riskini ve tehlikesini aletsel tarihsel dönemdeki deprem kayıtlarına göre değerlendiriyorduk. Aletsel ve tarihsel deprem kayıtlarına baktığımızda Kayseri şehrinin etrafında toplam 17 tane tarihsel dönem kaydı, 1940 yılından itibaren de en büyüğü 5.4 büyüklüğünde olan aletsel dönem kaydı yer almaktaydı. Tarihsel dönem kayıtlarının içerisinde de şiddet ölçeğine göre 8, 9 şiddet ölçeği öngörülüyordu.

En son MTA tarafından yapılan Türkiye'nin Yer Kabuğunun Jeodinamiği Özelliği Projesi çerçevesinde Kayseri etrafında yer alan faylarla ilgili bir çalışma yapıldı. Bu çalışma Şubat ayında MTA'nın kendi sitesinde yayınlandı, birkaç gün önce de bunların sunumu gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışmalar içerisinde paleosismolojik çalışmalar en önemlileri arasında yer almaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler