Ücretli Öğretmenleri İlgilendiriyor: TBMM'ye Sunuldu

Ücretli Öğretmenleri İlgilendiriyor: TBMM'ye Sunuldu

Aslında MEB bünyesinde ücretli öğretmenlik diye bir sınıf yok, ancak ders başı ücret alan öğretmenler kendileri için bu tanımı kullanıyor.

Aslında MEB bünyesinde ücretli öğretmenlik diye bir sınıf yok, ancak ders başı ücret alan öğretmenler kendileri için bu tanımı kullanıyor. Toplumda da bu tanım kullanılıyor. Maalesef özlük hakları yok denecek kadar az. Sigortaları tam yatmıyor ve maaşları da aşırı derecede düşük. Bu sorunlar dolayısı ile sık sık taleplerde bulunsalar da kendileri için herhangi bir adım atılmış değil. Ücretli öğretmenler ve kadrolu öğretmenler aynı işleri yaptıkları halde sosyal haklar bakımından aralarındaki farklar çok büyük. Bu haksızlığın giderilmesi için sundukları dilekçeler ve yazdıkları mektupların ise sayısı artık belli değil. Yine de içlerinde bir umutla bekliyorlar.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERDEN GERGERLİOĞLU'NA MEKTUP

Bu sorunlarla alakalı bir mektup milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na sunuldu ve kendisi de sosyal medya hesabından mektubu paylaştı. Mektupta geçen sözler şu şekilde:

"Ücretli öğretmen ve fahri öğreticilerin aldığı ücret çok düşük seviyededir. Biz de insan olarak hak ettiğimizi istiyoruz. Hak ettiğimiz bu işe baş üstüne ama biz de bu ülkenin insanları olarak ihtiyaç sahibiyiz, evliyiz, çoluk çocuğumuz var. Bizim de kiramız var, giderimiz var ve hayat bu kadar pahalıyken bizim zaten bir garantimiz yok, zaten sigorta çok düşük yatırılıyor bari ücretimizi düzeltiniz. Artık ücretli çalışamaz hale geldik. Ücretli çalışan bir öğretmenim ve aldığım ücret eğer bir ay derse girersem bakınız tüm derslere girersem 6.300 TL ücret alıyorum. Peki ben nasıl ailemi geçindireceğim? Zaten eziliyoruz ortamda ikinci sınıf muamelesi görüyoruz geleceğimiz yok. Öğretmen alımları hemen hemen tüm branşlar için bu kadar mezun varken çok düşük seviyede, denizde bir damla seviyesinde kalıyor. Ben psikolojik olarak yıkılıyorum, çöküyorum artık evde huzurumuz kalmadı. Evli barklı çocuk sahibiyiz. Çocuğumuza kitap alamaz hale geldik." 

Bu mektup ücretli öğretmenlerin sorunlarını net olarak açıklıyor. Ücretli öğretmenler kadroya geçecek mi? Ücretli öğretmenler sözleşmeli öğretmen olacak mı? Bu soruların cevapları henüz belli değil, ancak öğretmenler girebildikleri her platformda taleplerini iletmeye devam ediyor. Yeni meclis döneminde de devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler