AÖF (Açıköğretim Fakültesi) Sınavları Ne Zaman? Sınavlar Online Olacak mı?

AÖF (Açıköğretim Fakültesi) Sınavları Ne Zaman? Sınavlar Online Olacak mı?

​​​​​​​Nisan ayı AÖF için vize zamanı anlamına geliyor ve pek çok öğrenci açıköğretim sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda internette araştırma yapıyor.

Nisan ayı AÖF için vize zamanı anlamına geliyor ve pek çok öğrenci açıköğretim sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda internette araştırma yapıyor. Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları için Anadolu Üniversitesi duyuru yaptı. Öğrencilerin en çok merak ettiği konu sınavların online olup olmayacağı. Pandemiden sonra online sınavlar yapılmıştı. Ancak bu uygulamanın sürekli olup olmayacağı ise merak konusuydu. Peki açıköğretim sınavları tarihleri ne ve sınavlar online olacak mı? On binlerce öğrencinin aklındaki en önemli sorular bunlar ve Anadolu Üniversitesi bu soruları yaptığı duyurular ile cevapladı.

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI ONLINE MI?

AÖF bahar dönemi vize sınavları 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde; final sınavları ise 27-28 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. YÖK'ün uzaktan eğitim kararı sonrası sınavların online olması konusunda beklentiler büyük. Ancak, fakülteden bu konuda henüz bir açıklama gelmiş değil. Açıköğretim bahar dönemi sınavları, ikinci bir açıklama olmadığı sürece yüz yüze yapılacak. Sınavlar online olmayacak. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: "Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitemizde bahar yarıyılı uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacaktır. Süreçle ilgili detaylar en kısa zamanda paylaşılacaktır." Eğer online sınav kararı alınırsa öğrenciler bunu  anadolu.edu.tr adresinden gerçekleştirebilecek.

Pek çok öğrenci uzun süre önce çalışmaya başladı bile. İnternette yapılan aramalarda "AÖF çıkmış sorular", "Açıköğretim çıkmış sorular" ifadeleri epey yoğun olarak geçiyor. Sınavın şimdilik online olup olmayacağı hakkında net bir karar olmasa da beklentiler bu yönde. Öğrencilerin de büyük kısmı online sınavı tercih ediyor. Sınavda çıkacak sorular da merak konusu. Vize sınavı olduğu için öğrencilerin sorumlu olduğu kısımlar final sorularına göre biraz daha az. Ancak, mayısta yapılacak final sınavlarında tüm konulardan sorumlu olacaklar. O yüzden de vize sınavından yüksek bir not almayı beklerken önceki yıllarda çıkmış soruları da gözden geçiriyorlar. Birçok öğrenci tarafından çıkmış soruları kontrol etmek açıköğretim için en etkili çalışma yöntemlerinden biri olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler