El Titremesi Neden Olur? El Titremesi Hastalık Belirtisi mi?

El Titremesi Neden Olur? El Titremesi Hastalık Belirtisi mi?

El titremesinin pek çok nedeni var. Bu durum sadece anlık bir stresten de gerçekleşmiş olabilir, ciddi bir hastalığın belirtisi de. O yüzden, el titremesi olan kişiler mutlaka doktorlarına danışmalı ve gerekli testleri yaptırmalı.

El titremesinin pek çok nedeni var. Bu durum sadece anlık bir stresten de gerçekleşmiş olabilir, ciddi bir hastalığın belirtisi de. O yüzden, el titremesi olan kişiler mutlaka doktorlarına danışmalı ve gerekli testleri yaptırmalı. Doktorlar bu duruma pek çok şeyin neden olabileceğini söylüyor. Esansiyel Tremor en sık görülen titreme bozuklukları arasında yer alıyor. Genellikle ellerinizde başlar, ancak kollarınıza, başınıza, sesinize veya diğer vücut bölgelerinize hareket edebilir. Bunun sebebi genetik faktörler olabilir. Anne ve babada da aynı sorun varsa çocuğa geçmiş olması muhtemel.

EL TİTREMESİ NEDENLERİ?

Çevredeki toksinler de el titremesine sebep olabilir. Bunun doktorunuz tarafından çeşitli testler ile ayrıntılı olarak incelenmesi gereklidir. Yaş başka bir risk faktörüdür. Titreme her yaşta görülüyor olsa da 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülme olasılığı daha yüksektir. Yaşlandıkça risk de artış gösterir. Esansiyel Tremor ya da titreme hastalığı ölümcül olmasa da yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir. Keza, zamanla titremeler artış gösterebilir ve bu da günlük hayatı etkileyecek duruma gelebilir. Bu durumun tedavisi zor olabilir. Titreme için çeşitli ilaçlar ve tedavi yöntemleri var. Hastaların durumuna göre bazıları işe yarayabiliyor, bazı hastalar ise diğerlerine göre tedavilere daha zor yanıt verebiliyor.

Titremenin bir diğer sebebi de Parkinson Hastalığı olabilir, ki en tehlikelisi budur. Bu hastalığa sahip olan herkes titremez, ancak erken evrelerdeki çoğu insanın ellerinde, ayaklarında veya kollarında hafif hareketler olur. Tek parmakta bile gerçekleşebilir ve ciddi bir tedavi ve tedavi sonrası süreci vardır. Titremenin sebepleri arasındaki bir diğer önemli hastalık da MS hastalığıdır. Bağışıklık sisteminizi, beyninizi, sinirlerinizi ve omuriliğinizi hedef alan bu hastalık ellerinizi de titretebilir. Elinizde veya ayağınızda bir titreme olması muhtemeldir. MS çeşitli titremelere neden olabilir. Eğer ellerinizde ya da vücudunuzun farklı bölgelerinde titremeler başladı ise en yakın sağlık kuruluşuna giderek kontrollerinizi yaptırmakta büyük fayda vardır. Sağlık çok ciddi bir iştir ve asla ertelenmemelidir. En iyi cevabı bilim verecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler