Uruguaylı Futbolcular, Yenilginin Ardından Kolombiyalı Taraftarlara Saldırdı

Uruguaylı Futbolcular, Yenilginin Ardından Kolombiyalı Taraftarlara Saldırdı

Copa America yarı finalinde Kolombiya'ya 1-0 mağlup olan Uruguay, turnuvaya veda ederken Uruguaylı futbolcuların, maç sonrası rakip takım taraftarlarına saldırdığı bildirildi.

Güney Amerika futbolunun yönetim organı CONMEBOL, bu olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattığını duyurdu.

ARBEDENİN YAŞANDIĞI ANLAR

Kolombiya karşısında alınan yenilginin ardından Uruguaylı futbolcular, stat çıkışında rakip takım taraftarlarına fiziksel müdahalede bulundu. Olayın tanıkları, iki taraf arasında yaşanan kısa süreli arbede sırasında büyük bir kargaşa yaşandığını belirtti.

CONMEBOL'ÜN AÇIKLAMASI

CONMEBOL, yaptığı açıklamada, olayın tüm detaylarının titizlikle incelendiğini ve sorumluların disiplin cezalarına çarptırılacağını ifade etti. Olayın futbol camiasında geniş yankı uyandırdığı ve sporun ruhuna aykırı bu tür davranışların kesinlikle kabul edilemez olduğu belirtildi.

URUGUAY FUTBOL FEDERASYONU'NUN TEPKİSİ

Uruguay Futbol Federasyonu yetkilileri, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını açıkladı. Sorumlu futbolcular hakkında iç soruşturma başlattıklarını ve gerekli yaptırımların uygulanacağını belirttiler. Kolombiya Futbol Federasyonu da olaydan duydukları rahatsızlığı dile getirerek, sporun barış ve dostluk içinde yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

URUGUAY KAPTANI GİMENEZ AÇIKLADI 

"Mikrofona konuşmamıza izin vermedikleri için sözünüzü kesmeden önce bir şey söylememe izin verin, neler olduğu hakkında bir şey söylememi istemiyorlar ama bu bir felaket. Lütfen dikkatli olun, ailelerimiz tribünde, yeni doğmuş küçük bebekler var. Bu bir felaketti; polis yoktu ve ailelerimizi korumak zorunda kaldık. Bu, çok fazla içki içen ve nasıl içileceğini bilmeyen iki ya da üç kişinin hatası."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler