Twitter'ın Yeni CEO'su Belli Oldu! Linda Yaccarino, Görevi Elon Musk'tan Devraldı!

Twitter'ın Yeni CEO'su Belli Oldu! Linda Yaccarino, Görevi Elon Musk'tan Devraldı!

Twetter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, görevini şirketin yeni CEO’su olacak Linda Yaccarino’ya devredeceğini belirtmişti. Yaccarino, Elon Musk’tan görevi devraldı. İşte haberin detayları…

Elon Musk, sosyal medya hesabında Twitter için yeni bir CEO’yu işe aldığını açıklamıştı. Yeni CEO’nun 6 hafta içinde işe başlayacağını duyuran Musk, yeni görevinin ise ne olacağına dair açıklamada bulundu. Şirketteki rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden sorumlu Başkan (CTO) olacağını belirtti.Yazılım, ürün ve hizmetleri denetleyeceğini belirtmişti.

Musk, şirketin CEO'sunun Linda Yaccarino olacağını bildirdi. Twitter'dan yaptığı açıklamada ise Musk, “X/Twitter için yeni bir CEO işe aldığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Kendisi yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacak! Benim rolüm yeni dönemde ürün, yazılım ve sistem yöneticilerini denetleyen yönetici başkan ve CTO olmaya dönüşecek” ifadesinde bulunmuştu. 

Yaccarino'ya koltuğunu bırakan Elon Musk, "Bu platformu her şey uygulaması olan 'X'e dönüştürmek için Linda ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" diyerek paylaşımda bulundu. Linda Yaccarino ise Musk'ın iletisini alıntılayıp "Parlak bir gelecek yaratma vizyonunuzdan uzun süredir ilham alıyorum. Bu vizyonu Twitter'a taşımaktan ve işi birlikte dönüştürmekten heyecan duyuyorum!" dedi. 

Twitter'ın Yeni CEO'su Linda Yaccarino Kim?

Elon Musk'ın şirketteki görevini devrettiği yeni CEO Linda Yaccarino'nun kim olduğu merak ediliyor. Sosyal medyada gündem olan Yaccarino, daha önce küresel reklamcılık şefi olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu'nda da çalışmalarını sürdürüyor. Çalıştığı alan ise Çalışmanın Geleceği Görev Gücü'nün Başkanı. Amerikalı medya yöneticisi Yaccarino aynı zamanda Twitter'ın CEO'su olarak görev alıyor. 

p.jpg

images-1.jpgimages-1.jpg79b9ab50-f0c8-11ed-9d27-e226098bb4de.jpgelon-musk-names-ex-nbcuniversal-ad-chief-linda-yaccarino-new-twitter.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler