Türk Şirketine Borcunun Bir Kısmını Ödeyen Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau’nun Elektriği Açıldı!

Türk Şirketine Borcunun Bir Kısmını Ödeyen Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau’nun Elektriği Açıldı!

Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau, Türk elektrik tedarik şirketi Karpowership'e olan borcunun bir kısmını ödedi. Yaptığı ödeme sonucunda ülkenin elektrik hizmeti ise yeniden başlatıldı. İşte haberin detayları...

Gine-Bissau Ekonomi Bakanı Suleimane Seidi, dün yaptığı açıklamada ülkenin toplamda 15 milyon dolar borçlu olduğunu ve bu nedenle elektrik hizmetinin kesildiğini belirtmişti. Ancak Seidi, yeni bir açıklama yaparak borcun 6 milyon dolarlık kısmının ödendiğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, ülkenin elektrik hizmeti tekrar sağlanmış oldu.

ÜLKENİN TAMAMINA ENERJİ SAĞLIYOR!

Bakan, kalan borcun ödenmesi için şirketle tekrar müzakere edileceğini ifade etti. Karadeniz Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Karpowership, yüzen enerji santralleriyle bilinen dünyanın en büyük enerji operatörlerinden biri olarak biliniyor. Şirket, Güney Amerika ve Afrika'da birçok ülkede faaliyet göstermekte olup, Gine-Bissau'nun enerji ihtiyacını 2019 yılından beri karşılıyor. Karpowership'in resmi internet sitesinde belirtilen bilgilere göre, şirket ülkenin tamamına enerji sağlıyor.

BORÇ NEDENİYLE FAALİYETLERİNE DEVAM EDEMEDİ!

Karpowership sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Uzun süredir ödenmeyen borç nedeniyle (yüzen enerji santrali) artık faaliyetlerine devam edemiyor" ifadeleri kullanılmıştı. Karpowership'in Gine-Bissau'daki temsilcisi Prince Lamptey Tetteh, borcun mevcut hükümete ait olmadığını, ancak ödeme taahhüdünün alındığını belirterek "Bankanın borcun bir kısmını transfer etme sürecini tamamlamasını bekliyoruz" dedi.

Ülkenin eski bir Portekiz sömürgesi olması nedeniyle elektrik hizmetlerinin kesilmesi, ülkede ciddi zorluklara neden olmuştu. Eylül ayında ödenmemiş 40 milyon dolarlık borç nedeniyle Sierra Leone'nin başkenti Freetown'a elektrik tedarikini kesen Karpowership, Atlas Okyanusu kıyısındaki ve dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Gine-Bissau'nun, Dünya Bankası verilerine göre 1,9 milyonluk bir nüfusa sahip olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler