Suudi Arabistan Tarihinde Bir İlk: Mayolu Defile Düzenlendi

Suudi Arabistan Tarihinde Bir İlk: Mayolu Defile Düzenlendi

Suudi Arabistan, tarihinde bir ilke imza attı. Kadınların abaya giymek zorunluluğuna son veren bir moda etkinliğine ev sahipliği yaptı. Riyad'da düzenlenen defile ise ülkenin tarihinde mayolu modellerin yer aldığı ilk defile olarak kayda geçti.

Suudi Arabistan, tarihinde bir ilk olan bir moda etkinliğine ev sahipliği yaparak, Faslı tasarımcı Yasmina Qanzal'ın öne çıkan eserlerini sergiledi. Havuz başı defilesi, ülkenin moda dünyasında çığır açan bir adım olarak kayda geçti.

SUUDİ ARABİSTAN'DA REFORMLAR HIZ KAZANDI

Suudi Arabistan'da kadınların giyim tercihlerindeki değişim, Veliaht Prens Mohammed bin Salman'ın liderliğindeki reformlarla hız kazanıyor. Suudi Arabistan'ın batı kıyısındaki St Regis Red Sea Resort'ta düzenlenen Kızıldeniz Moda Haftası'nda gerçekleşen defile, ülkenin tarihinde bir ilk olarak mayolu modellerin yer aldığı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

640x960-cmsv2-2454c30f-e83a-534e-9220-dea38e49382d-8444170.webp

Suudi Arabistan'da 2017 yılında tahtın başına geçen Prens Muhammed, ülkenin sert imajını yumuşatmak için önemli sosyal reformlara imza atıyor. Vahhabi görüşün baskın olduğu ülkede gerçekleşen bu köklü değişiklikler ise toplumda geniş kapsamlı etkiler yaratıyor.

İlk olarak, kamusal alanlarda erkekleri namaz kılmak için kovalayan eli sopalı din polislerinin görevine son verilmesi, ülkede dinin daha hoşgörülü bir şekilde yaşanmasını sağlıyor. 

Bunun yanı sıra, sinemaların yeniden açılması da ülkede kültürel anlamda önemli bir dönüşümü beraberinde getiriyor. Sinema salonlarının tekrar faaliyete geçmesi, Suudi Arabistanlıların daha geniş bir film ve kültür seçeneğine erişimini sağlarken, sinema endüstrisinin de ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Son olarak, karma müzik festivallerinin düzenlenmesi gibi aktiviteler ülkede eğlence ve sanat alanlarında daha açık bir ortamın oluşmasına yardımcı oluyor.

"BUNUN BİR PARÇASI OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

Fransız Influencer Raphael Simacourbe, Bugün bunu yapmak onlar için çok cesurca. Bunun bir parçası olduğum için ben de çok mutluyum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler