Son Dakika! Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Koalisyon Hükümetinin İstifa Ettiğini Açıkladı!

Son Dakika! Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Koalisyon Hükümetinin İstifa Ettiğini Açıkladı!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Hollanda başkanı Mark Rutte, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaparak, "Koalisyona siyasi destek ortadan kalktı. Bu çok üzücü. Bu görmezden gelemeyeceğimiz bir siyasi gerçek. Farklılıklar aşılamaz derecede" ifadelerini kullandı. 

RUTTE, HÜKÜMETİN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU!

 Sığınma politikaları nedeniyle Hollanda hükümeti koalisyon partileri ile uyuşmazlık yaşayarak çöktü. Başbakan Rutte başkanlığında gerçekleşen kriz görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Hollanda Başbakanı Rutte ise dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı. 

HOLLANDA MEDYASINA GÖRE "CU" GERİ ADIM ATMADI

Hollanda medyasına göre CU, aile konusunu kırmızı çizgi olarak belirleyerek geri adım atmayarak 4. Rutte hükümetinin düşmesini sağladı. Lahey'deki kaynaklara göre koalisyon ortakları, Çarşamba günü için son tarih belirleyen ve planın Başbakan Rutte'nin Bakanlar Kurulu'nda oylanmasını talep etmesi ile bu tutum koalisyon ortaklarını kızdırdı. 

RUTTE'DEN ÖZÜR

Rutte, tutumu için özür dilese de, ortakları için güvenin çok zedelendiği, ayrıca hükümetin düşüşünün kaçınılmaz hale geldi yönünde bir tutum oluştu. Rutte ise açıklamasında, "Koalisyondaki politik destek kayboldu. Bu üzücü bir durum ve göz ardı edemeyeceğimiz politik bir gerçeklik. Kabinenin istifasını Kral'a sunacağım." dedi. Muhalefetteki çok sayıda milletvekili ise Twitter'da paylaşım yaparak hükümetin düşme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler