Son Dakika: Ekvador'da Silahlı Saldırı! Mahkumlar Gardiyanları Rehin Aldı!

Son Dakika: Ekvador'da Silahlı Saldırı! Mahkumlar Gardiyanları Rehin Aldı!

Pazartesi günü Ekvador'un en az altı hapishanesinde ayaklanma başladı. Ardından, güvenlik güçleri düzeni yeniden tesis etmeye çalışırken yaşanan olaylarla ilgili detaylı bilgiler ve güvenlik güçlerinin aldığı önlemler haberimizde...

Mahkumların, askerlerin göreve çağrılması tehdidiyle bir dizi hapishaneyi kontrol altına alarak birçok hapishane görevlisinin rehin alındığı bildiriliyor. İşte detaylar...

ÜNLÜ ÇETE LİDERİNİN KAÇMASIYLA OLAYLAR GELİŞTİ

Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın olağanüstü hal ilan etmesinin ardından dört polis memuru da kaçırıldı. Olaylar, ünlü çete lideri Fito'nun kaçmasıyla tetiklendi. 

Yetkililer, gerçek adı Adolfo Macías Villamar olan Fito'nun pazar günü sabah hücresinde olmadığını ve polislerin gelip onu aynı tesis içinde farklı bir hapishaneye taşımak üzere geldiği sırada hücresinde bulunmadığını belirtti. Yüksek güvenlikli koğuşta yapılan aramaya göre şu ana kadar Fito ile ilgili herhangi bir iz bulunamadı.

İKİ HAPİSHANE GARDİYANI GÖZALTINDA!

Hükümet sözcüsü olan Roberto Izurieta, Los Choneros çetesinin güçlü lideri Fito'nun, geniş bir hücrede yaşadığına dair açıklamada bulunmuştu.
Planlanan transferden sadece birkaç saat önce kaçmış olabileceği düşünülüyor. Fito'nun kaçmasına yardım ettiği şüphesi bulunan iki hapishane gardiyanı ise gözaltına alındı.

Fito, hapishane çetesinin lideri olarak biliniyor. Ayrica birçok ölümcül ayaklanma ve hapishane kavgasının arkasındaki kilit isim olduğuna inanılan güçlü bir çete lideri olarak biliniyor. Bu çete, hapishaneden işletilen en büyük patronlara kadar geniş bir ağı kontrol ediyor.  Özellikle son yıllarda Ekvador hapishanelerinde meydana gelen ölümcül olayların arkasında olduğuna inanılıyor. 

ÇETE LİDERİNDEN UYUŞTURUCU KARTELİ İLE ORTAK İTTİFAK!

Çetenin lideri hapishanedeki operasyonlarını sürdürse de, Los Choneros'un gücü sadece hapishanelerle sınırlı olmadığı biliniyor. Grup üyeleri, ülke genelinde cinayet sözleşmeleri, şantaj ve uyuşturucu ticareti gibi faaliyetlerde bulundukları belirtildi. Ayrıca, Kolombiya'dan Ekvador'un liman kentlerinden ABD ve Avrupa'ya kokain kaçıran Meksika'nın güçlü Sinaloa uyuşturucu karteli ile de bir ittifak kurdukları ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler