Sıcak Gelişme: Rus Hava Üssü Vuruldu, Çok Sayıda Jet Bir Gecede Yok Oldu!

Sıcak Gelişme: Rus Hava Üssü Vuruldu, Çok Sayıda Jet Bir Gecede Yok Oldu!

NATO toplantısında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ele alındıktan saatler sonra Morozovsk saldırıya uğradı.

Su-34 jetlerine ev sahipliği yapan stratejik hava üssü, kamikaze silahlı insansız hava aracı saldırısına maruz kaldı. Şehirde yaşayanlar 60'tan fazla patlama sesi duydu. Gün ağardıktan sonra daha net bir şekilde ortaya çıktı. Saldırı sonrasında hava üssünde ciddi hasarlar meydana geldiği belirtilirken, yetkililer olayla ilgili detaylı bir inceleme başlattı.

NATO TOPLANTISINDAN SAATLER SONRA RUS ÜSSÜ VURULDU

NATO toplantısında Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ele alındıktan saatler sonra Morozovsk saldırıya uğradı. Aynı zaman diliminde, sınıra 500 kilometre mesafedeki Engels Hava Üssü de hedef alındı. Saldırılar, Rusya'nın bölgedeki askeri varlığının giderek artan gerilimini yansıtıyor. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı ve soruşturma başlatıldı.

images-48-001.jpeg

UKRAYNA İŞGALİNDE 50 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Şubat 2022'de başlayan Rus saldırısından sonra geçen iki yılın ardından, Kremlin'in 'yabancı ajan' ilan ettiği Mediazona yayın kuruluşu, açık kaynaklara dayanarak Rusya'nın Ukrayna'daki işgalinde 50 bin asker kaybettiğini belirledi. Mediazona'nın ortaya koyduğu veriler, bölgedeki gerilimin boyutlarını daha net bir şekilde ortaya koyuyor. 

İşgalde ölen Rus askerlerinin isimleri ise BBC tarafından açıklandı. BBC Rusça'nın paylaşımına göre, Rus ordusunun kayıplarının en az yüzde 43'ünün savaş başladıktan sonra askere alınanlar olduğu ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler