Sıcak Gelişme: Peru’da Şiddetli Deprem Meydana Geldi

Sıcak Gelişme: Peru’da Şiddetli Deprem Meydana Geldi

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Peru'nun Arequipa bölgesine bağlı Caraveli kenti olan 6 büyüklüğündeki depremin, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Peru'da deprem meydana geldi. Yerel halkı endişelendiren deprem 6 büyüklüğünde gerçekleşti.

PERU'DA 6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM 

Güney Amerika ülkesi Peru, bugün sabah saatlerinde 6 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Peru Jeofizik Enstitüsü (IGP) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü ülkenin güneyinde, Arequipa bölgesinde yer aldı.

Yetkililer, deprem sonrası bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını ve halkın panik yaşadığını bildirdi. Şu ana kadar can kaybı veya ciddi bir yaralanma bilgisi verilmedi, ancak bazı binalarda hasar meydana geldiği ifade edildi.

YETKİLİLER HALKI UYARDI 

Deprem, Arequipa başta olmak üzere çevre şehirlerde de hissedildi. Bölgedeki yetkililer, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Peru, Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen sismik açıdan aktif bir bölgede yer alıyor.

PERU'NUN AREQUİPA BÖLGESİNDE MEYDANA GELDİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamaya göre, Peru'nun Arequipa bölgesine bağlı Caraveli kentinde 6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Depremin merkez üssünün yerin 19 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi.

Peru Jeofizik Enstitüsü Ulusal Sismoloji Merkezi (IGP) de ülkede meydana gelen depremin 6 büyüklüğünde olduğunu doğruladı. Depremin ardından yetkililer, Panamericana otoyolunun bazı bölümlerinde toprak kayması yaşandığını bildirdi.

Arequipa bölgesinde gerçekleşen bu sarsıntının, çevredeki yerleşim yerlerinde hissedildiği ve halk arasında paniğe yol açtığı öğrenildi. Yetkililer, toprak kaymaları ve diğer olası hasarlar için incelemelerin sürdüğünü belirtti. Acil durum ekipleri, depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

BÖLGEDE TOPRAK KAYMASI YAŞANDI 

Depremlerle sık sık karşı karşıya kalan Peru'da, bu tür olaylar sonrasında hızlı ve etkili müdahaleler büyük önem taşıyor. Panamericana otoyolundaki toprak kaymalarının trafiği nasıl etkileyeceği ve yolun ne zaman tamamen açılabileceği ise henüz netlik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler