Sıcak Gelişme! İrlanda'da 5 Kişiye Bıçaklı Saldırı: Halk Sokağa İndi!

Sıcak Gelişme! İrlanda'da 5 Kişiye Bıçaklı Saldırı: Halk Sokağa İndi!

Son dakika! İrlanda'da içlerinde çocukların da olduğu 5 kişi bir saldırganın bıçak darbeleriyle yaralandı. Üçü çocuk beş kişinin yaralandığı saldırıda yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Dublin'de gerçekleşen bıçaklı saldırıda üçü çocuk olmak üzere beş kişi yaralandı. Saldırgan, olayın ardından polis tarafından yakalanırken, olayı öğrenen halkın öfkesi nedeniyle sokaklarda çatışmalar çıktı.

İRLANDA'DA HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ!

Şehir, polis ve halk arasındaki gergin atmosfer nedeniyle İrlanda sokakları savaş alanına döndü. Dublin'in Parnell Meydanı'nda gerçekleşen bıçaklı saldırıda, aralarında üç çocuğun da bulunduğu, beş kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Euronews'in haberine göre bir kız çocuğunun durumunun ağır, diğer iki çocuğun ise daha hafif olduğu bilgisini verdi. Hastane kaynakları da yaralı kadının durumunun ağır olduğunu ve bir başka yaralı erkeğin durumunun ise stabil olduğunu aktardı. 

kapak-235539.jpg

"CİDDİ BİR KAMU DÜZENİ OLAYI

Devlet medya kuruluşu RTE'ye göre, polis İrlanda da gerçekleşen bu olayın "terör saldırısı" niteliği taşımadığı görüşünde. Emniyet ise saldırıyı "ciddi bir kamu düzeni olayı" olarak değerlendirdiğini belirtiyor.

İRLANDA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA 

Olayla ilgili İrlanda Başbakanı Leo Varadkar açıklamada bulundu. Varadkar, "Parnell Meydanında yaşananlar karşısında hepimiz şok olduk. Kurbanlara ve ailelerine düşüncelerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor. Acil servis çok hızlı bir şekilde harekete geçti ve birkaç dakika içinde olay yerinde oldu. Bir şüpheli polis tarafından gözaltına alındı." ifadesinde bulundu.

235419987-irlanda-23-kasim-karmasa-x-3.jpg

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Dublin'de meydana gelen olayda yerel saatle 13.30 sıralarında Parnell Meydanı'ndaki bir okulun önünde gerçekleşti. Bir anda şehri sarsan bir trajediye dönüştü. Saldırı sonrasında hızla harekete geçen güvenlik güçleri, olay yerini kordon altına aldı ve bölgeye acil müdahale için çok sayıda ambulans sevk edildi. 5 kişinin bıçaklanması olayının ardından olayın etkisiyle halk sokağa çıktı. Polis ve halk arasında gerçekleşen çatışmalar, gerginliği tırmandırdı ve polis araçları ateşe verildi. 1 kişi ise gözaltına alındı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler