Sıcak Gelişme: ABD ve İngiltere, Yemen'in Başkentini Vurdu!

Sıcak Gelişme: ABD ve İngiltere, Yemen'in Başkentini Vurdu!

ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları, Yemen'deki bir dizi Husi hedefine yönelik hava saldırısı düzenledi. İşte detaylar...

Saldırılar, özellikle Yemen'in Sana, Zimmar, Hudeyde, Taiz ve Beyda kentlerinde yoğunlaştı. İki ülkenin savaş uçakları, Husi kontrollü bölgelerdeki stratejik noktaları hedef alarak operasyonlarına devam etti. 

ABD VE İNGİLTERE HUSİLERİ HEDEF ALDI

ABD ve İngiltere'nin öncülüğündeki güçler, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik tehditlere karşı Yemen'deki Husi hedeflerine yoğun hava saldırısı düzenledi. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, ABD ve İngiltere silahlı kuvvetlerinin, diğer dört ülkenin de desteğiyle, Husi isyancılara ait belirli noktaları vurdukları bildirildi. Söz konusu saldırı, Kızıldeniz'deki deniz trafiğini tehdit eden Husi aktivitelerine karşı uluslararası güvenliğe yönelik bir önlem olarak gerçekleşti. 

"KOALİSYON OLARAK BİR KEZ DAHA HAREKETE GEÇTİK"

Husi isyancılarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırılarının temel amacının, Husilerin ticari gemilere ve küresel ticarete yönelik tehditlerini ortadan kaldırmak olduğu belirtildi. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Husi isyancıların, 11 Ocak'tan bu yana koalisyon gemilerine balistik füze saldırıları düzenlediği ve ABD ticari gemilerine yönelik insansız hava araçlı saldırılar gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada vurgulanan nokta, uluslararası topluluğun, Husilerin bölgedeki agresif eylemlerine karşı kararlı bir şekilde hareket ettiği kayda geçti. 

Yapılan açıklamada ise, "Bugünkü saldırı özellikle Husilerin yer altı depolama sahasını ile füze ve hava gözetleme yetenekleriyle ilişkili yerleri hedef aldı.Uluslararası toplumun geniş fikir birliğinin bilincinde olarak, kurallara dayalı düzeni, seyrüsefer özgürlüğünü ve uluslararası ticareti korumaya, Husileri denizciler ve deniz ticaretine yönelik yaptıkları kabul edilemez ve yasa dışı saldırılardan sorumlu tutmaya kararlı, benzer düşüncelere sahip ülkelerden oluşan bir koalisyon olarak bir kez daha harekete geçtik.Husilere uyarımızı tekrarlamak istiyoruz. Devam eden tehditler karşısında dünyanın en kritik su yollarından birindeki hayatları ve serbest ticaret akışını savunmaktan çekinmeyeceğiz." şeklinde ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler