Rock’n Roll’un Kraliçesi Tina Turner Hayatını Kaybetti!

Rock’n Roll’un Kraliçesi Tina Turner Hayatını Kaybetti!

ROCK müziğin efsane ismi Tina Turner 83 yaşında İsviçre’de hayatını kaybetti. Sanatçı ‘Rock’n Roll Kraliçesi’ lakabı ile biliniyordu.

 ABD’li sanatçının sözcüsü, ”Rock'n Roll Kraliçesi Tina Turner, İsviçre'nin Zürih yakınlarındaki Kusnacht’taki evinde uzun bir hastalıktan sonra bugün 83 yaşında huzur içinde öldü. Onunla birlikte dünya bir müzik efsanesini ve bir rol modelini kaybetti” dedi.

1950’lerde kariyer hayatına başlayan Turner, River Deep-Mountain High şarkısıyla şöhreti yakalamıştı. 1980’li yıllarda 8 Grammy Ödülü kazanmıştı. Sanatçının en sevilen şarkısı ise The Best, Private Dancer, What's Love Got to Do With It, Better Be Good to Me, Proud Mary gibi birçok şarkıyı seslendirdi.  Gerçek adı Annie Mae Bullock olan sanatçının 4 çocuğu bulunuyor.

Tina Turner Kimdir?

ABD’nin Tenesse eyaletinde doğan Tina Turner’ın gerçek adı Annie Mae Bullock’tur. 26 Kasım 1939’da dünyaya gelen sanatçı, 10 yaşındayken 13 yaşında olan ablası Alline ile anne babası boşanınca terk edildi. İki kardeşte babaannesinin yanında kaldılar. Tina Turner’ın isteği hemşire olmaktı. 18 yaşına geldiğinde babaannesinin ölümü üzerine ablası ile St. Luis’deki annesinin yanına gittiler. Orada Summer Lisesini bitirdi.

Rock’n Roll’un Kraliçesi Tina Turner, kanser, böbrek yetmezliği ve inme ile mücadele ediyordu.  Tina Turner, müzik piyasasına ilk olarak 1960 yılında eşi Ike Turner ile kurduğu Ike ve Tina Turner grubu ile girmiştir. 1976 yılından sonra solo kariyerine devam etmiş ve popülaritesini daha da artırmıştır. Solo kariyeri 30 yıl devam eden sanatçının, 180 milyondan fazla albümü satılmış ve 1960’lı yıllarda eşi Ike Turner ile birlikte ‘Ike ve Tina Turner’ adlı grubu kurmuştur.

Solo kariyerine 1976 yılından sonra devam eden Turner, 8 Grammy ödülü kazandı. Efsane sanatçı ve Rock’n Roll’un Kraliçesi olarak bilinen Tina Turner  geçirdiği sağlık sorunları sebebiyle 83 yaşında İsviçre’de yaşamını yitirdi. Turner, sanat yaşamı boyunca dansçı, müzisyen, aktris, yazar ve moda ikonu olarak bilinmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler