Putin, Hakkında Çıkan Tutuklama Kararı Nedeniyle BRICS Zirvesine Katılmayacak!

Putin, Hakkında Çıkan Tutuklama Kararı Nedeniyle BRICS Zirvesine Katılmayacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Güney Afrika'da gerçekleşecek olan BRICS Liderler Zirvesi'ne katılmayacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika, aylarca süren spekülasyonlardan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden (UCM) Putin için tutuklama kararı çıkarıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BRICS zirvesine katılmayacağı açıklandı.

GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Güney Afrika Cumhuriyeti, Putin'in BRICS Liderler Zirvesi'ne katılamayacağını duyurdu. Liderler Zirvesi, Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya'dan oluşan ülkeler grubu arasında ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda iş birliğini savunuyor. BRICS Zirvesi 22-24 Ağustos'ta Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde gerçekleştirilecek. Güney Afrika'da yapılacak olan tarihi zirve'ye Putin video konferansla katılım sağlayacak. Güney Afrika Cumhuriyeti katılımı olursa gelecek ay BRICS Zirvesine ev sahipliği yapacak. 

Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taraf devletlerden biri olarak Güney Afrika Cumhuriyeti'nde zirveye katılması ile Rus lider Putin'i tutuklamakla yükümlü bulunuyor. BRICS Liderler Zirvesi için ülkeyi ziyaret etmesi beklenen Putin, UCM'nin yakalama kararından dolayı tutuklanmasının, savaş sebebi sayılabileceğine dair açıklama yapılmıştı. Putin, Güney Afrika'ya yapılacak olan Liderler Zirvesine katılımını video konferansla gerçekleştirecek. Peskov ise bu durumla ilgili, “Bu tam teşekküllü bir katılım olacak" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler