Putin, Askere Çağrılma Süreci ve Rosgvardiya'ya İlişkin Kararları Onayladı!

Putin, Askere Çağrılma Süreci ve Rosgvardiya'ya İlişkin Kararları Onayladı!

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, Rosgvardiya ve askere çağrılma yaşı ile ilgili kararları onayladı. Askere çağrılma yaşı ise 30 oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askere çağrılma süreci ve Rosgvardiya'ya ilişkin önemli kararları onayladı. Bu kararlara göre, askere çağrılma yaşı 27'den 30'a yükseltildi.

RUSYA'DA YURT DIŞINA ÇIKMAK YASAKLANDI!

Rusya vatandaşlarının yurt dışına çıkışlarına yönelik kısıtlamalar getirildi. Bu kararla birlikte, belirli durumlar dışında yurt dışına çıkışlar yasaklandı. Rosgvardiya (Rusya Ulusal Muhafızları), ağır askeri ekipmanları kullanma yetkisine sahip olacak ve insansız hava araçlarını vurma yetkisi verildi. Bu kararla birlikte, Rosgvardiya'nın güvenlik ve mücadele kabiliyeti artırılmış olacağı belirtildi. 

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna için açıklamada bulunan Zelenski, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da iki hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler