Libya'daki Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Arttı: 10 Bin Kişi Kayıp!

Libya'daki Sel Felaketinde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Arttı: 10 Bin Kişi Kayıp!

Libya'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde yaralı sayısı artış gösterirken 10 bin kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde, doğusundaki Hükümet Başkanı Usame Hammad, selde hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. Ölü sayısının 2 bin kişiyi geçtiği belirtilirken Derne kentindeki büyük selde binlerce kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

65756ed-3.jpg 

HAMMAD: FELAKET VE İYİ DEĞİL

Yunanistan'dan sonra Libya'yı da vuran 'Daniel fırtınası' birçok can aldı. Libya ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude meydana gelen sel felaketi sonrasında yapılan kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Hammude, meteroloji verilerine göre Cebel el-Ahdar bölgelerinde ölçülen yağış miktarının yaklaşık olarak 400 milimetreyi gösterdiğini belirtti. Libya'da 40 yıl içerisindeki en yüksek yağış miktarı olarak kaydedildi. Hammude, yerel yetkililere acil durum biriminin oluşmasına dair karar alındığını ve selden etkilenen bölgelere ise 60 milyon dinar verilmesi ile ilgili de karar alındığını açıkladı. Selden etkilenen bölgelere su boşaltım ekipmanları, jeneratörler ve 40 kamyonluk yardım gönderildiğinin altını çizen Hammude, Ulusal Birlik Hükümeti İçişleri Bakanlığı tarafından 6 bin polis görevlendirildiğini açıkladı. 

aa-20230911-32127628-32127615-libya-uwwg.jpg

"10 AĞIR İŞ MAKİNESİ YOLA ÇIKTI"

Libya'daki bazı okulların hükümet tarafından barınak olarak tahsis edildiğini açıklayan Hammude, acil gıda ihtiyacının çeşitli kurumlar tarafından dağıtılması için 1 milyon dinar ayırdığını belirtti. Acil Durum Komitesinin koordinasyonunda 53 kamyon, 10 ağır iş makinesi, sondaj ve buldozerlerin de yola çıktığını açıkladı. Libya'nın doğusundaki hükümetin  İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe hayatını kaybedenlerin 1500'ü aştığını belirterek Derne kentinde kayıp kişi sayısının 7 bine ulaştığını duyurmuştu. 

libyada-sel-felaketi-10-bin-kayip-var.jpg

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Libya'da yaşanan sel felaketi ile ilgili konuşma yapan Ulusal Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Ayrıca gerçekleşen sel felaketinden dolayı ülkede Derne sakinlerini kurtarmak için uluslararası yardım çağrısı yapıldı. Felaketin olduğu yerler afet bölgesi ilan edilirken, Kızılhaç ise kayıp sayısının son verilere göre 10 bine yaklaştığını duyurdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler