Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un: Rusya'nın Her Kararını Destekleyeceğiz!

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un: Rusya'nın Her Kararını Destekleyeceğiz!

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya'nın Amur Bölgesinde yapılan Vastoçni Uzay Üssü'nde bir araya geldi. İşte detaylar...

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yeni inşa edilen üsse giderek, uzay roketi montaj atölyesini inceledi. Ardından liderler ikili görüşmelere geçti. 

"PUTİN'İN VE RUSYA'NIN TÜM KARARLARINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Rusya'nın Amur bölgesinde yeni inşa edilen Vastoçni Uzay Üssünü Putin'le birlikte inceledi. Kim aynı zamanda, "Putin'in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik, destekleyeceğiz" dedi. Uzay Üssü ile ilgili Putin ve Kim Jong-un'a Rusya Federal Uzay Ajansı Başkanı Yuriy Borisov ve Uzay Altyapı Operasyon Merkezi Genel Müdürü Nikolay Nesterçuk, uzay üssü ile ilgili bilgi verdiler. Putin, üsse gerçekleştirilen ziyaret sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un uydu üretimi konusuyla yakından ilgilendiğini ifade etti. Bu görüşme, uzay çalışmaları ve uluslararası ilişkiler açısından önemli bir adım olarak kayda geçti.

534198.jpg

KİM'DEN UZAY ÜSSÜ'NE BÜYÜK İLGİ!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore Lideri için, "Sizi gördüğüme çok sevindim. Kore halkının bağımsızlık zaferinin de 70'inci yıl dönümündeyiz. Bu önemli bir zaman çünkü ülkemiz Kore Halk Cumhuriyeti'ndeki dostlarımıza ve Kore halkına destek oldu." dedi. Sözlerine devam eden Putin, "Bu nedenle Vostoçni Uzay Üssü'ne geldik. Kuzey Kore lideri roket teknolojisine büyük ilgi gösteriyor. Uzay araştırmalarını da geliştirmeyi hedefliyorlar" ifadelerine yer verdi.

1075429494-0-0-2974-1672-1920x0-80-0-0-28a4db6069357a0dd8554ce6cde3e856.jpg

 "PUTİN'İN TÜM KARARLARINI DESTEKLEYECEĞİZ"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yaptığı açıklamalarda, "Rusya, kendisine karşı çıkan hegemonik güçlere karşı devlet egemenliğini savunmak ve güvenliğini korumak için kutsal bir mücadele veriyor. İlişkilerimizi artık daha da geliştirmek istiyoruz. Başkan Putin'in ve Rus hükümetinin tüm kararlarını destekledik ve destekleyeceğiz. Emperyalizme karşı mücadele veren egemen bir devletin inşasında da her zaman birlikte olacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler