Kral Charles'ın Yunanistan Bayraklı Kravatı Dünya Basınında Gündeme Oturdu!

Kral Charles'ın Yunanistan Bayraklı Kravatı Dünya Basınında Gündeme Oturdu!

İngiltere Kralı Charles'ın Yunanistan bayraklı kravatı gündeme oturdu. İngiltere başbakanlığı ile Yunanistan Başbakanı Miçatokis arasındaki gerilime Kral Charles tepkisini koydu. İşte detaylar...

İngiltere Başbakanlığı, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Londra'daki eserlerin iadesi talebine karşılık olarak gerçekleşen İngiltere ziyaretini iptal etmiş, bu durum diplomatik bir krize sebep olmuştu. Kral Charles'ın Dubai'de giydiği kravat ise Yunanistan bayrağının renkleri ve sembollerini temel alan deseniyle dikkat çekerek dünya basınında geniş yankı buldu.

images-42.jpeg

KRAL CHARLES'TAN TEPKİ!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İngiltere ziyareti öncesinde ropörtaj vererek Londra'daki British Museum'da bulunan Elgin Mermerleri olarak bilinen tarihi eserlerin (Parthenon Heykelleri) Atina'ya iade edilmesi gerektiğini belirtmişti. İngiltere Başbakanlığı ise 27 Kasım'da yapmış olduğu açıklamada bu talebe olumsuz yanıt vermiş ve ziyaretin iptal edildiğini duyurmuştu. Bu gelişme ise iki ülke arasında diplomatik bir gerilime neden oldu.

Yunanistan Başbakanı Miçatokis'ten aynı gün gelen açıklamada, "İngiltere Başbakanı’nın planlanan toplantımızı, gerçekleşmesine saatler kala iptal etmesinden duyduğum üzüntüyü ifade ediyorum. Görüşlerinin doğruluğuna ve adaletine inanan kimse, karşıt görüşlerden asla korkmaz" ifadelerine yer verdi.

Dubai'de dün gerçekleşen 'Dünya İklim Zirvesi'nde İngiltere Kralı Charles'ın kravatı ise Yunanistan Bayrağı deseni ile dünya basınında dikkat çekti. 

images-41.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler