İran'da İdama Mahkum Edilen Rap Sanatçısı İçin Sanat Dünyasından Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İran'da İdama Mahkum Edilen Rap Sanatçısı İçin Sanat Dünyasından Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

İran'da 2022 yılında başlayan Mahsa Emini protestolarını organize etmekle suçlanan rapçi Toomaj Salehi'nin idama mahkum edilmesi, uluslararası alanda büyük tepkiyle karşılandı.

Sanatçının idam kararının ardından özellikle müzik, kültür ve insan hakları aktivizmi dünyasından birçok isim, cezanın kaldırılması için çağrıda bulundu.

İdam kararı, sanat dünyasında derin bir üzüntü ve endişe yarattı. Coldplay, Sting ve birçok ünlü ismin de aralarında bulunduğu 100'den fazla müzik ve kültür figürü, insan hakları aktivistleri, cezanın kaldırılması için İran hükümetine çağrıda bulundu.

RAP SANATÇISI TOOMAJ SALEHİ'NİN İDAM KARARINA TEPKİLER BÜYÜYOR 

Toomaj Salehi'nin idamına yönelik bu çağrılar, uluslararası toplumun da dikkatini çekti ve İran'daki insan hakları ihlallerine yönelik endişeleri artırdı.

İran hükümeti, uluslararası toplumun ve sanat dünyasının tepkisi karşısında kararını gözden geçirmeye yönelik adımlar atmaya çağrıldı.

MAHSA EMİNİ PROTESTOLARINI ORGANİZE EDEN RAP SANATÇISI İDAMA MAHKUM EDİLMİŞTİ

İran'da Mahsa Emini protestolarını organize etmekle suçlanan rapçi Toomaj Salehi'nin idama mahkum edilmesi, uluslararası alanda büyük tepkiye neden oldu. Sanat, müzik ve kültür dünyasından birçok isim, cezanın kaldırılması için İran hükümetine çağrıda bulunurken, olay İran'daki insan hakları ihlallerine yönelik uluslararası endişeleri artırdı.

dv6yoebwa0imbv3sjrhmnw.webp

YENİDEN İDAMA MAHKUM EDİLDİ

İran'da 2022 yılının Eylül ayında başlayan ve 4 ay boyunca devam eden Mahsa Emini protesto gösterilerini organize etmekle suçlanarak ölüm cezasına çarptırılan rap şarkıcısı Toomaj Salehi, yeniden idama mahkum edildi. Ancak kararın ardından sanat dünyasından Salehi'nin serbest bırakılması için büyük destek ve çağrılar yükseldi.

ÇAĞRIDA BULUNANLAR ARASINDA COLDPLAY VE STİNG'DE VAR

Aralarında Coldplay ve Sting'in de bulunduğu müzik, kültür ve insan hakları aktivizmi dünyasından 100'den fazla isim, kadın haklarını desteklemek amacıyla yaptığı protestonun ardından İran'da ölüm cezasına çarptırılan İranlı rapçi Toomaj Salehi'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler