Gazze'de Son Dakika! Bölgede Birçok Noktaya Saldırı Düzenlendi: Savaş Yayılıyor!

Gazze'de Son Dakika! Bölgede Birçok Noktaya Saldırı Düzenlendi: Savaş Yayılıyor!

Gazze'de sıcak dakikalar yaşanmaya devam ediyor. 7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Turgayları İsrail'e "Aksa Tufanı" adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı. Bölgede birçok noktada saldırı düzenledi. İşte detaylar...

7 Ekim sabahı, Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı. Gazze'den binlerce roket, İsrail yönüne fırlatıldı. Aynı dönemde, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na bir baskın düzenleyerek bu bölgeyi ele geçirdi. Silahlı gruplar daha sonra bu noktadan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdiler. İsrail ordusu, onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne hava saldırıları başlattı.

BÖLGEDE ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Bölgede gerçekleşen şiddetli çatışma ve karşılıklı hava saldırıları, 2 günden fazla süredir devam ediyor. Her iki tarafta yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği bildirildi. İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içine bir grup şüphelinin sızdığına dair aldığı bir ihbarı kamuoyuna duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye askerlerin sevk edildiği ve olayla ilgili daha fazla detayın ilerleyen saatlerde paylaşılacağı ifade edildi. Gönderilen görüntülerde ise bölgede halen çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Suudi Arabistan merkezli Şarku'l Avsat gazetesine verdiği demeçte, Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde "şartlı güvence" aldıklarını ifade etti. Buhaib, Hizbullah'ın eylemlerini İsrail'in Lübnan'a yönelik taciz ve saldırılarını içermeyecek şekilde sınırlayacağı koşuluyla, Lübnan'ın bu çatışmalara müdahil olmayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler