Gazze Şeridinde Son Dakika! İsrail-Hamas Çatışmasında 9. Gün!

Gazze Şeridinde Son Dakika! İsrail-Hamas Çatışmasında 9. Gün!

İsrail-Hamas çatışmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. İsrail, Filistinli siviller tahliyesi için saat 13.00'e kadar yeni süre tanıdı. İşte detaylar...

Orta Doğu'da derinleşen kriz, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın 9. gününde hız kesmeden devam ediyor. Gazze'ye yönelik bombardımanlar sürerken, İsrail'in olası kara operasyonuna hazırlık yaptığı biliniyor. İsrail ordusu, bugün Gazze'nin güneyine doğru gitmeye çalışan Filistinlilere geçiş izni verileceğini duyurdu. Bölgede yaşanan çatışmalar sonucunda İsrail ve Filistin topraklarında hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artmaya devam ediyor.

s-001.jpg

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA TANSİYON YÜKSELDİ!

Gazze bölgesinde sivillerin yaşadığı zorlu koşullar dikkate alınarak barış ve istikrarın sağlanması için yoğun diplomasi çabaları devam ediyor. İsrail-Lübnan sınırında yaşanan tansiyon yükseldi. Son bilgilere göre, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine yönelik gerçekleştirilen tanksavar füze saldırısında 3 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim tarihinde "Aksa Tufanı" adı altında İsrail'e yönelik geniş çaplı saldırılar başlatmıştı. Bu saldırılar, bölgedeki gerilimi tırmandırırken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yönelik savaş uçaklarıyla hava saldırıları gerçekleştirdi.

İSRAİL, FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN YENİ SÜRE VERDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Filistinli sivillerin tahliyesi için verdiği süre 13.00 itibariyle dolmuş durumda. İsrail ordusu tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyine doğru gitmek isteyen Filistinli sivillere, geçişlerine izin verileceği bildirilmişti. 

Dün İsrail ordusu sözcüsü, Gazze'de bulunan sivillerin güvenliğini sağlamak amacıyla, gün içerisinde belirli saatler arasında güvenli geçişlere izin verileceğini duyurmuştu. Buna göre, IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri), Gazzelilerin güneydeki ana yollar üzerinde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güvenli bir şekilde geçiş yapmalarına olanak tanıyacaktı. Aynı gün içerisinde Tel Aviv'de sirenlerle olası roket saldırılarına karşı uyarılar yapılmaya devam ediliyor. 

Gazze Şeridi'ne yönelik başlayan bölgedeki bombardıman sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı ise son verilere göre 2 bin 329'a yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 114 Filistinli daha hayatını kaybettiği şeklinde belirtildi.

srail.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler