Fransa'da Sıcak Gelişme! Protestolarda Ölenlerin Sayısı Artış Gösterdi: 45 Bin Polis Sokağa İniyor!

Fransa'da Sıcak Gelişme! Protestolarda Ölenlerin Sayısı Artış Gösterdi: 45 Bin Polis Sokağa İniyor!

Fransa'da 17 yaşındaki sürücünün polis tarafından öldürülmesi üzerine halk ayaklandı. Protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı artış gösterdi. Fransa'da 45 bin polis ve jandarma görev alacak! İşte tüm detaylar...

27 Haziran salı günü, Fransa'nın Nanterre kentindue 17 yaşındaki Nael M. polis tarafından öldürülmüştü. Fransa halkından tepkiler ise devam ediyor. Fransız basınında yer alan haberlere göre İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, öğleden sonra başkanlığını yaptığı güvenlik toplantısı için protestolar kapsamında  ülke geneline 45 bin polis gönderme kararı aldığını açıkladı. 

FRANSA'DA 45 BİN POLİS SOKAĞA İNİYOR!

Fransa'da düzenlenen protestolar ülke çağında sürüyor. 27 Haziran'da 17 yaşındaki Nahel M'nin polis tarafından ateş açılarak öldürülmesinden sonra Fransa halkı isyan etti. Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Ülke çapında süren protestolarda 719 kişi gözaltına alındı. Ölü ve yaralı sayıları ise artış gösteriyor. 

poliii.jpg

BELEDİYE BAŞKANININ EVİ PROTESTOCULARIN SALDIRISINA UĞRADI

Başkent Paris'in güneyinde yer alan "L'Hay-les-Roses" bölgesinin Belediye Başkanı Vincent Jeanbrun'un evi, protestocular tarafından saldırıya uğradı. Gerçekleşen saldırıda protestocular araçla evin içerisine girerek ateşe verdi. Belediye Başkanının eşi ile 5 ve 7 yaşındaki iki çocuğu yaraladılar. Öldürülen gencin ailesi ise sükunet çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise ülkede düzenin yeniden sağlanması için hükümete, her şeyi yapma talimatı verdi. 

MACRON'DAN HÜKÜMETE TALİMAT!

Fransa'da yaşanan protestolar devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hükümete ülke düzeninin yeniden sağlanması için talimat verdi. Ülkedeki durumu görüşmek için Başbakan Elisabeth Borne ve bakanlarla Elysee Sarayında bir araya geldi. Macron, bakanlara ülke düzeninin yeniden sağlanması için her şeyi yapma talimatı verdi. Fransa'da neler olduğunu anlamak için uzun süreli çalışma başlatmalarını istedi. 

fra.jpg

 27 Haziran'da başlayan protestolardan buyana göstericiler birçok şehirde özellikle geceleri havai fişeklerle protesto düzenliyor. Sosyal ağlarda yer alan görüntülere göre başkent Paris başta olmak üzere Marsilya, Lyon, Strasbourg ve Nice gibi birçok kent olaylı gösterilere sahne oluyor. Strazburg, Rennes, Vennisieux kentlerinde yüzlerinde maskeli protestocular müdahale için gelen polislere havai fişeklerle saldırdı. Polisler kısmen tahliye ettikleri Şanzelize caddesinin etrafında devriye atmaya devam ederken kolluk kuvvetleri ile göstericiler arasında çatışma yaşanmaya devam ediyor. Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise polis darbesi ile şuurunu kaybederek yere düşen bir kişi ve yangına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. 

ÖLDÜRÜLEN GENCİN AİLESİ SÜKUNET ÇAĞRISI YAPTI!

Fransa'da gerçekleşen olaylardan Twitter'da paylaşılan görüntülerde protestocuların Paris'te devriye gezen polislere havai fişek attığı görüldü. Polisler ise kısmen boşaltılan turistik köy Şenzelize Caddesi'nde devriye gezdiği görülenler arasında. Öldürülen 17 yaşındaki gencin ailesinden ise sükunet çağrısı yapıldı.

Polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki gencin ailesi, "Öldürülen Torunumu öldüren polis memurunu suçluyorum, tüm kızgınlığım bu. Polisimiz var ve şanslıyız ki polisimiz var. Bir şeyleri kıran insanlara, onlara şunu söylüyorum: Durun. Nael'i bahane ederek yapıyorlar bunu. Hayır, insanlar dursun! Dursunlar, dükkanların camlarını kırmasınlar, okulları yağmalamasınlar" dedi. 

Torununun öldürülmesinden dolayı üzgün olduğunu belli eden kadın, "Otobüse anneler biniyor, sokağa anneler çıkıyor. Biz ortalığı sakinleştirelim, bozmalarını istemeyiz. Bu insanlar sakinleşsin. Nael öldü, o kadar. Ve ben kızımı kaybettim çocuğu olmadan kızım kayıp. Kızımın artık bir hayatı yok. Bir anneanne olarak kızımı ve torunumu alıp götürdüler.  İşte bu kadar yoruldum, buna daha fazla dayanamayacağım. Artık uyumuyorum, televizyonu bile kapattım, her şeyi kapattım. Lütfen arabaları kırmayın. Arabalar size bir şey yapmadı. Okul size bir şey yapmadı. Otobüsler size bir şey yapmadı. Bizi rahat bırakın!" dedi. 

fraaa.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler