Fas'ta Gerçekleşen 7.2 Büyüklüğündeki Depremde  632 Kişi Hayatını Kaybetti!

Fas'ta Gerçekleşen 7.2 Büyüklüğündeki Depremde 632 Kişi Hayatını Kaybetti!

Fas'ta gece saat 23.10 sıralarında El-Huz bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ölü ve yaralı sayısı artış gösterirken, Marakeş'te yüzlerce bina yıkılırken bir hastanede ki hastalar depremden sonra tahliye edildi. İşte detaylar...

Fas, gece saatlerinde El-Huz bölgesinde gerçekleşen depremle sarsıldı. 7.2 büyüklüğündeki deprem, birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep oldu. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ise bu depremin Fas'ın ülke tarihinin son yüzyılı içinde yaşanan en güçlü deprem olduğu belirtildi.

fas.jpg

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR!

Depremin etkisi altında, 632 kişi hayatını kaybederken 329 kişi de yaralandı. Arama kurtarma ekipleri ve sağlık personelleri çalışmalarına devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre El-Huz bölgesinin yerel saatle 23.10 sıralarında meydana geldiği belirtildi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, El-Huz bölgesinde meydana gelen felaket, 7.2 büyüklüğünde ve 8 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. Fas'ın son yüzyılı içinde gördüğü en şiddetli deprem olarak tarihe geçti. Fas devlet televizyonunun haberlerine göre, deprem ülkenin birçok kentinde hissedildi ve büyük hasara yol açtı. Gerçekleşen depremde 632 kişi hayatını kaybetti ve 329 kişi de yaralandı. Kurtarma ekipleri ve sağlık personeli, enkaz altındaki insanları kurtarmak ve yaralılara yardım etmek için çalışmalar yapıyor. 

fasss.jpg

fass.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler