Donald Trump'ın ABD'de Maine Eyaletinde Seçime Girmesi Yasaklandı!

Donald Trump'ın ABD'de Maine Eyaletinde Seçime Girmesi Yasaklandı!

Trump'a Maine eyaletinden seçim yasağı! Maine eyaletinin seçim kurulu başkanı Shenna Bellows, Trump'ın Maine eyaletinde seçime girmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

ABD Anayasası'nın 14. Maddesi'ne dayanarak Maine eyaletinin seçim kurulu başkanı Shenna Bellows, Donald Trump'ın eyalette seçime girmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Daha önce de benzer bir durum gelişmiş ve Colorado eyaletinde yaşanmıştı. Kararı ise Yüksek Mahkeme'nin onaylayıp onaylamayacağı ise bilinmiyor.

MAİNE EYALETİNDE TRUMP'A SEÇİM YASAĞI 

ABD'nin Maine eyaletindeki seçim kurulu başkanı Shenna Bellows, ABD Anayasası'nın 14. Maddesi'ne göre Trump'ın eyalette seçime girmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Bu karar ise benzer bir durumun daha önce Colorado eyaletinde yaşanmasının ardından geldi.

Shenna Bellows, söz konusu maddeyi referans alarak, kamu görevlilerinin devlete karşı kalkışma veya ayaklanmaya katılamayacaklarını ve devletin düşmanlarına yardım edemeyeceklerini öngören fıkrayı temel aldı. Bellows aynı zamanda Trump'ın 2021'deki Kongre baskınına neden olduğunu savunarak, onun "uygun bir aday olmadığını" kaydetti. Gözler ABD Yüksek Mahkemesi'ne çevrildi. Kararın Trump için olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler