Danimarka'da, Kral X. Frederik'in Tahta Çıkışıyla Yeni Bir Dönem Başladı!

Danimarka'da, Kral X. Frederik'in Tahta Çıkışıyla Yeni Bir Dönem Başladı!

Kral X. Frederik, Danimarka tahtına çıkarak tarihi bir anı yaşattı, Kraliçe II. Margrethe'nin yerini aldı. İşte detaylar...

Danimarka'da tarihi bir değişim gerçekleşti. Kraliçe II. Margrethe'nin 52 yıl süren hükümdarlığının ardından tahttan feragat etmesiyle, Kral X. Frederik Pazar günü tahta çıkan isim oldu. Başkentte toplanan kalabalıkk ise bu önemli anı izledi.

TAHTTAN GÖNÜLLÜ OLARAK FERAGAT ETTİ!

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, 83 yaşında, yaklaşık 900 yıl sonra tahttan gönüllü olarak feragat eden ilk hükümdar olarak kayda geçti. Tahttan çekilme kararı ise Danıştay'ın parlamentodaki toplantısında resmiyet kazandı. Kraliçe, imza attıktan sonra "Tanrı Kralı korusun" diyerek odadan ayrıldı.

"UMUDUM YARIN'IN BİRLEŞTİRİCİ KRALI OLMAK!"

Danimarka'da Kral X. Frederik, 55 yaşında tahta çıkarak Başbakan Mette Frederiksen tarafından Christiansborg Kalesi'nin balkonunda kral ilan edildi. 

 Birçok kişinin meraklı bekleyişi ardından Frederik, "Umudum yarının birleştirici kralı olmak" diyerek halka seslendi. Kral, konuşmasını "Danimarka Krallığı için birlik olun, kararlı olun" sloganıyla tamamladı. Kral X. Frederik, eşi Mary ve çocukları Christian, Isabelle, Josephine ve Vincent ile balkonda halkı selamladı.

KRAL X.FREDERİK KİMDİR?

Frederik Andre Henrik Christian, 26 Mayıs 1968'de doğdu. O tarihten beri Danimarka tahtının varisi olarak biliniyor. Kraliçe Margrethe ve 2018'de vefat eden Fransız asıllı kocası Prens Henrik'in en büyük oğlu olan Frederik, 55 yaşında. Frederik'in Prens Joachim adında küçük bir erkek kardeşi bulunuyor.

Kral X.Frederik, 1995 yılında Aarhus Üniversitesi'nden siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamlayan ilk Danimarka kraliyet mensubu olan Kral X.Frederik'in, donanmada görev yaptığı biliniyor. Ayrıca burada kendisine "Pingo" lakabı takıldı.

2000 yılında Grönland'da kayak seferine katılan Frederic, Kızak ve scooter kazaları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kral X.Frederik, çevre konularına olan tutkusuyla biliniyor. 

frederik-x-kral.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler