Brezilya'da Sel ve Toprak Kayması Sonucu Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 76'ya Yükseldi!

Brezilya'da Sel ve Toprak Kayması Sonucu Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 76'ya Yükseldi!

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısı 76'ya yükselirken, 103 kişiden hala haber alınamıyor. Selin yol açtığı yıkım ve kayıplar, bölgedeki kurtarma ekiplerinin yoğun çabasıyla devam ediyor.

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletini 1 Mayıs'ta vuran ani sel felaketinde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Şiddetli yağışların etkisiyle meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 76'ya çıktı.

BREZİLYA'DA SEL FELAKETİ 75 CAN ALDI 

Eyalet yetkilileri ise sel felaketinde 103 kişiden hala haber alınamadığını belirtti. Ayrıca can kaybının artabileceği uyarısında bulundu. Kurtarma ekipleri ise selin yol açtığı yıkımın ardından kayıp kişileri bulmak için yoğun çaba harcıyor.

brezilya-sel-felaketi-1.webp

SEL TOPRAK KAYMASINI TETİKLERKEN, BİR BARAJ ÇÖKTÜ

Seller birçok kentte yol ve köprüleri tahrip etti. Ayrıca toprak kaymalarını da tetikledi. Bu durumda küçük bir hidroelektrik santralindeki bir baraj kısmen çöktü.

Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti Porto Alegre'deki Guaiba Gölü'nde su seviyesi, kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. İki metreden fazla yükseldi. Porto Alegre'deki havalimanında da geçtiğimiz cuma günü itibariyle tüm uçuşların askıya alındığı belirtildi.

103 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR 

Uruguay ve Arjantin sınırındaki eyalette, şiddetli yağışlar nedeniyle 103 kişinin kayıp olduğu ve 80 bin kişinin evlerinden ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi. Yaklaşık 500 kasaba yağışlardan etkilendi ve birçok bölgede yollar ile köprülerde ciddi hasarlar meydana geldi.

brezilya-sel-001.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler