ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: İsrail ile Dayanışmamızı Sürdüreceğiz!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: İsrail ile Dayanışmamızı Sürdüreceğiz!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'i ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi. İşte haberin detayları...

"SAVAŞ KABİNESİ" BİR ARAYA GELDİ!

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Blinken önce Netanyahu ile baş başa görüştü ve ardından İsrail'in "Savaş Kabinesi" ile bir araya geldi. Toplantıda, Netanyahu'nun, Blinken'a Hamas saldırılarına ilişkin videolar izlettiği belirtildi. Görüşmeler, bölgedeki güvenlik durumu ve diplomatik gelişmeler üzerine odaklanmış gibi görünüyor.

BLİNKEN VE HERZOG'DAN AÇIKLAMA!

Herzog, İsrail'in Gazze'de uluslararası ve insani hukuka uyduğunu belirterek, "Elimde gördüğünüz broşürleri Gazze halkına dağıttık. 6 milyon kısa mesaj gönderdik ve 4 milyon telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Uluslararası hukuk kuralları gereği Gazze halkını (saldırılarımız konusunda) önceden bilgilendirdik. Cibaliya Kampı'nda da bunu yaptık." ifadelerine yer verdi. 

Blinken, "Bunlar zor günler, her zaman olduğu gibi buradayız ve İsrail ile dayanışmamızı sürdüreceğiz. İsrail'in, kendini savunmaya yönelik sadece hakkı olmadığı, aynı zamanda kendini savunma zorunluluğu olduğu konusundaki duruşumuz sürüyor. İsrail, 7 Ekim'in tekrar yaşanmaması için her şeyi yapma hakkına sahiptir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler