A.B.D'nin Tarihi Cinayet Davası Sanığı O. J. Simpson Hayatını Kaybetti

A.B.D'nin Tarihi Cinayet Davası Sanığı O. J. Simpson Hayatını Kaybetti

Amerikan futbolu yıldızı O.J. Simpson, eski eşinin ölümüyle ilgili tartışmalı bir beraat kararı aldıktan sonra vefat etti.

Amerikan futbolunun en ünlü isimlerinden biri olan O.J. Simpson, 76 yaşında hayatını kaybetti.

O.J. SİMPSON'UN AİLESİNDEN AÇIKLAMA GELDİ 

Ailenin X aracılığıyla yaptığı açıklamada, O.J. Simpson'ın 10 Nisan'da kanserle olan savaşında kaybettiği belirtildi.

Ailenin yaptığı açıklamada ise "Nicole Brown etrafı çocukları ve torunlarıyla çevriliydi. Ailesi, bu zor günlerde sizden mahremiyet isteklerine saygı göstermenizi rica ediyor” ifadeleri yer aldı.

DELİL YETERSİZLİĞİ SEBEBİYLE BERAAT ETMİŞTİ 

1994 yılında eşi Nicole Brown ve arkadaşı Ron Goldman'ın ölümüyle ilgili olarak tutuklanan O.J. Simpson, ABD'deki en çarpıcı yargılamalardan birine maruz kaldı. Ancak, delil yetersizliği nedeniyle beraat eden Simpson hakkındaki karar, büyük bir tartışma yarattı.

ABD'de canlı yayımlanan yargılamalarda O.J. Simpson'ı temsil eden isimlerden biri, ünlü avukat Robert Kardashian'dı. Ünlü avukatın bu davada rol alması, olayın kamuoyundaki ilgisini artırdı ve davanın daha da dikkat çekici hale gelmesine neden oldu.

ABD MEDYASINDA ÜNLÜ BİR İSİM HALİNE GELMİŞTİ

Simpson, 1994 öncesi dönemde profesyonel bir sporcu, aktör ve birçok ABD şirketinin milyon dolarlık sözcüsü olarak tanınıyordu. O dönemdeki ünü, medya ve halkın dikkatini çeken önemli bir figür haline getiriyordu.

O.J. Simpson, daha sonra silahlı soygun ve adam kaçırma komplosu suçlamalarından mahkum oldu. 33 yıl hapis cezasına çarptırılan Simpson, 9 yıl hapis yattıktan sonra şartlı tahliye talebi kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler