1,3 Milyon Dolar Tazminat Alma Umuduyla Bacaklarını Kestirdi, Tazminat Alamadı

1,3 Milyon Dolar Tazminat Alma Umuduyla Bacaklarını Kestirdi, Tazminat Alamadı

Tayvan'da 1,3 milyon dolarlık tazminat için bacaklarını "Donduran" adam ve arkadaşı sigorta dolandırıcılığından suçlu bulundu.

Tayvan'da, 1,3 milyon dolarlık tazminat alma umuduyla bacaklarını "donduran" bir adam ve onu teşvik eden arkadaşı, sigorta dolandırıcılığından suçlu bulundu. Mahkeme, dolandırıcılık girişimlerini tespit ederek adaletin tecellisini sağladı.

SİGORTA PARASI İÇİN BACAKLARINI DONDURDU

Tayvan'da genç bir adam, 1,3 milyon dolarlık sigorta ödemesi alabilmek için vücudunu tehlikeye atmaktan çekinmedi. Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu'nun açıklamasına göre, 23 yaşındaki Zhang isimli üniversite öğrencisi, bacaklarını dondurdu.

Yetkililer, genç adamın arkadaşının etkisi altında kalarak bu tehlikeli eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Arkadaşının, çetelerin tehdidi altında olduklarını iddia ederek onu sigorta dolandırıcılığına yönlendirdi belirlendi. 

ŞÜPHELİ BULGULAR DİKKAT ÇEKTİ

Tayvan'da yaşanan olayda, genç adamın hastaneye kaldırılması ve ameliyat edilmesinin ardından ortaya çıkan şüpheler dikkat çekiyor. Sağlık personeli, genç adamın ayaklarında donma belirtileri olduğunu ancak ilginç bir detayla; çorap veya ayakkabı izlerinin olmaması ve yaralanmaların düzgün ve simetrik olması üzerinde duruyor. 

Bir diğer şüphe ise genç adamın, soğuk bir günde yaptığı gezi sırasında donma tehlikesi geçirdiği iddiasıyla ilgili. Ancak savcılar, o günkü hava koşullarının donma riski yaratacak kadar soğuk olmadığı belirtiliyor. 

TAYVAN CEZA SORUŞTURMA BÜROSUNDAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın detayları giderek daha da şaşırtıcı bir hal aldı. Genç adamın birkaç gün önce yüksek miktarda hayat, seyahat ve kaza sigortası poliçesi satın aldığı ortaya çıktı. Bu durum, sigorta dolandırıcılığına dair şüpheleri güçlendirdi.

Soruşturma kapsamında yapılan ev baskını ise dikkat çekici bulgularla doluydu. Polis tarafından sigorta belgeleri, plastik kova, sekiz cep telefonu, kuru buz kutusu ve bir tablet bilgisayar gibi önemli deliller ele geçirdi. Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu'nun açıklamasına göre, 17 Ocak'ta tutuklanan ikili, dolandırıcılık, ağır yaralamaya yardım ve yataklıktan suçlu bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler