Sosyal Medya Platformu X, Kullanıcıların Tweet’lerini Ücretlendirecek

Sosyal Medya Platformu X, Kullanıcıların Tweet’lerini Ücretlendirecek

Sosyal medya platformu X uzun zamandır bir kripto spam sorunu yaşıyor. Bu yüzden onları durdurmak için göndermek için bir ücret yeterli olacak mı? Kullanıcılar bu konuda şüpheci davranıyor. İşte yeni olasılık…

Milyarder teknoloji girişimcisi Elon Musk, platformu X'te devam eden bir spam sorununu önlemek istiyor. Bu amaçla yeni kullanıcılardan tweet atmaları için ücret almayı planlıyor. Ancak herkes bunun kripto dolandırıcı botların gelgitini durduracağına ikna olmuyor.

X sahibi Musk, 15 Nisan'da X Daily News hesabının spam azaltma politikasının test edilmesine ilişkin bir gönderisine yanıt verdi. Musk,

“Ne yazık ki, yeni kullanıcı yazma erişimi için küçük bir ücret, botların amansız saldırısını engellemenin tek yoludur.”

TWEET ATAN BOTLARDAN PARA ALINACAK

Duyuruda, X'in yeni kullanıcılardan bir gönderi gönderme, yanıtlama, beğenme veya yer imi imi gibi temel işlevleri kullanma konusunda ücretlendirme politikasını genişletebileceği belirtildi.

twtt.jpg

Musk, CAPTCHA gibi araçların mevcut AI ve "trol çiftlikleri" tarafından zaten "kolaylıkla" atlanabileceğini söyledi. Musk, Ekim 2022'de tamamlanan 44 milyar dolarlık bir anlaşmada Twitter'ı devraldığından beri botlarla savaşıyor.

Sahte hesapların saldırısının "mevcut ad alanını da kullandığını, bu nedenle sonuç olarak birçok iyi tutamaç alındığını" söyledi.

Elon Musk, “bu botları tamamen durdurmayacak. Ancak platformu manipüle etmek 1000 kat daha zor olacak " dedi. Fakat birçoğu, yeni potansiyel suçlamaların botların saldırısını engellemeyeceğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler