Çinli E-Ticaret Şirketi Yapay Zekayı Daha Fazla Kullanacağını Duyurdu

Çinli E-Ticaret Şirketi Yapay Zekayı Daha Fazla Kullanacağını Duyurdu

Çinli bir e-ticaret şirketi olan JD.com, yapay zekayla ilgili önemli bir adım attı. Şirket, pazarın geri kalanıyla birlikte müşterileri kazanmak için AI'yı giderek daha fazla kullanacak. Duyuru yakın bir zaman işletme tarafımdan geldi.

JD.com, müşterileri memnun etmek için yapay zeka kullanımını giderek daha fazla artırıyor. Son zamanlarda, Richard Liu Qiangdong'un AI avatarı, iki canlı yayın oturumunun ev sahibi olarak ilk çıkışını yaptı.

Çinli e-ticaret devinin yapay zeka sıçraması, teknolojinin dünya çapında büyük çok uluslu firmalar tarafından daha yüksek gelir elde etmek için kullanıldığı bir zamanda geliyor.

im-887289.jpeg

JD.COM KURUCUSUNUN AI AVATARI

Büyük bir Çin e-ticaret sitesi olan JD.com, başkanı ve kurucusu Richard Liu Qiangdong'un avatarının Salı günü iki canlı akış oturumuna ev sahipliği olarak ilk çıkışını yaptı.

South China Morning Post, JD.com'un ChatRhino büyük dil modelini (LLM) kullanarak Liu'nun avatarının sadece şirketin görünümünün, sesinin ve aksanının kurucusunu olarak kullanmadı. Aynı zamanda konuşma sırasında iyi bilinen el hareketlerini de doğru bir şekilde taklit edebildiğini vurguluyor. ChatGPT ve diğer üretken AI hizmetleri, LLM teknolojisi kullanılarak eğitilir.

bn-md433-jd-p-20160116234210.jpg

YAPAY ZEKA BÜYÜMESİ ŞİRKETLERE YARAR SAĞLIYOR

JD.com yapay zeka girişiminde yalnız değil. Macquarie'de yazılım ve yapay zeka araştırmaları başkanı Fred Havemeyer'e göre, üretken AI yazılımının benimsenmesi 2024 civarında popülerlik kazanmaya başlayacak.

Yapay zekanın gelecekte mesleklerin üçte ikisinden fazlası üzerinde bir etkisi olması bekleniyor. Bunun mükemmel bir örneği, Apple'ın ileriye dönük yapay zeka ürünlerine odaklanacağını son duyurusudur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler