Son Dakika: Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Neden Ertelendi?

Son Dakika: Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Neden Ertelendi?

Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın 'Ax-3' görevi için heyecanla beklenen uzay yolculuğu için geri sayım başladı. Fakat açıklamalara göre bu gece gerçekleşecek uzay yolculuğu ertelendi. İşte detaylar...

Fırlatma töreni, Kızılay ile Taksim’deki planetaryumlardan da takip edilebileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında Alper Gezeravcı ile görüştü. Uzay yolculuğu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve bir bilim heyeti tarafından ABD'de gerçekleştirilecek fırlatma töreninde yer alacak. Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihi ve canlı yayın bilgileri ise merak konusu. 

GEZERAVCI'NIN UZAY YOLCULUĞU ERTELENDİ Mİ?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, beklenmedik hava koşulları sebebiyle yarına ertelendi. Gökyüzündeki engel, heyecan verici uzay macerasını bir gün daha geciktirdi. 

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, Ax-3 misyonu kapsamında gerçekleşecek uzay görevini yaşamaya bir gün daha yaklaştı. Hava durumu nedeniyle ertelenen uzay yolculuğu, heyecanla beklenen anın yarına kaldığını gösteriyor. Ax-3 misyonu, 00.49'da geceye damgasını vuracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler