Son Dakika: AK Parti'nin Ankara Adayı Kesinleşti!

Son Dakika: AK Parti'nin Ankara Adayı Kesinleşti!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un belirlendiği iddia edildi. Kulislerde sızan bilgi gerçek mi? İşte ayrıntılar...

Ak Parti'nin Ankara adayı kesinleşti mi? Kulislerden sızan bilgilere göre Ak Parti'nin yeni adayı kim? İşte detaylar haberimizde...

AK PARTİ'NİN ANKARA ADAYI TURGUT ALTINOK MU?

Turgut Altınok'un ismi yarın düzenlenecek aday tanıtım toplantısında açıklanması bekleniyor. Adaylık süreci ve tanıtım toplantısı, Ankara'da seçim gündemini şekillendirecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanacağı tanıtım toplantısı ise 18 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Yarın gerçekleştirilecek aday tanıtım töreni için partinin Ankara adayı kesinleşti. ATO Kongre Merkezi'nde saat 14.00'te düzenlenecek toplantıda, Ankara'nın yanı sıra diğer büyükşehir ve illerin belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğan Turgut Altınok, ilk ve ortaöğrenimini Keçiören'de tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında gerçekleştiren Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarından dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi tarafından "Profesör" unvanı ile ödüllendirildi. 

Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı'na 22 yaşında getirildi. 24 yaşında ise MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Altınok, 27 yaşında, 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, 31 Mart 2019'daki son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevine gelen isim oldu. Turgut Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler