Bağ-Kur Emekli Prim Sayısı Düşüyor Mu? İşte Kritik Açıklama…

Bağ-Kur Emekli Prim Sayısı Düşüyor Mu? İşte Kritik Açıklama…

Bağ-Kur emekliliği için önemli bir gelişme yaşandı. Gün sayısı hakkında çok kritik bir plan paylaşıldı. Paylaşımı yapan kişi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. İşte milyonları yakından ilgilendiren gelişmenin detayları…

Bu hafta gerçekleşen kabine toplantısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Birbirinden önemli mesajlar verilen kabinede emeklilerin yeni maaşı da belli olmuştu. Bununla beraber bir başka karar daha gün yüzüne çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde gerçekleşen kabine toplantına katılmıştı. Toplantının ardından Bağ-Kur’lu vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişmeyi paylaştı. Bakan, prim sayısında yaşanacak değişikliğe göz kırptı.

PRİM GÜN SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Orta Vadeli Plan ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bağ-Kur düzenlemesi sorulan Bakan Işıkhan, 5 yıl erken emekliliği öngören konuyu paylaştı. Bakan Vedat Işıkhan prim gün sayısı hakkında şunları söyledi;

“Orta vadeli planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler