Bakan Koca, Vaka ve Hastane Doluluk Oranlarını Açıkladı

Bakan Koca, Vaka ve Hastane Doluluk Oranlarını Açıkladı

Kış ile beraber hastalıklar çoğaldı. Vakaların artmasıyla beraber hastaneler dolup taştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka ve hastane doluluk oranı hakkında paylaşımda bulundu. Dikkat çeken 3 hastalık konusunda vatandaşı uyardı.

Türkiye genelinde, yeni bir salgınla vatandaş adeta kırılıyor. Tedavilere karşı direnen virüsler, 7’den 70’e herkese büyük zorluk çıkarıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaygın olarak görülen vakaları; grip, RSV ve COVID olarak sıraladı.

Artan vakalarla beraber yurt genelinde hastanelerdeki doluluk oranı kritik seviyeye çıktı. Koca, İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranında yüzde 83 seviyeleri gördüklerini aktardı.

SAĞLIK BAKANI, VATANDAŞI BİLGİLENDİRDİ

Ülkenin genelinde enfeksiyon vakaları arttı. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı uzman ve doktorlar uyarısını sık sık tekrarlıyor. En çok grip, RSV ve COVİD hastalıkları görülürken, Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi;

“İstanbul'daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz. Eğer şikayetler uzun süre devam ediyorsa aile hekimine başvurmamız gerekir.

Kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü büyüklerimiz, 2 yaşın altındaki yavrularımız üst solunum yolu enfeksiyonlarından fazlaca etkilenebilir. Bu sebeple, gecikmeden acil servislerimize başvurulması önem arz eder.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler