Aden Körfezi Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi!

Aden Körfezi Tezkeresi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizi'ndeki görev süresi, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile bir yıl daha uzatılmasına dair karar, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin deniz unsurları, Aden Körfezi, Somali karasuları, Arap Denizi ve çevresindeki bölgelerdeki görev sürelerini 10 Şubat 2024 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatma kararı onaylandı. İşte detaylar...

TBMM KARARIYLA 1 YIL SÜREYLE GÖREV YAPABİLECEK!

Kabul edilen tezkere kapsamında, Aden Körfezi, Somali karasuları, Arap Denizi ve çevresindeki bölgelerde yaşanan deniz haydutluğu ve silahlı soygun olaylarına karşı alınan önlemlere vurgu yapıldı. Tezkerede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2008'de aldığı kararlar hatırlatılarak, bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 10 Şubat 2009 tarihli kararıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının bölgede bir yıl süreyle görev yapma izni verildiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurları konuşlandırılmak suretiyle, bölgede seyreden Türk bayraklı ve Türkiye bağlantılı ticari gemilerin emniyetinin etkin şekilde muhafaza edilmesi, uluslararası toplumca yürütülen deniz haydutluğu, silahlı soygun eylemleri ve denizde terörizmle müşterek mücadele harekatlarına aktif katılımda bulunulması, anılan bölgelere yapılan insani yardım faaliyetlerine destek verilmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının harekat etkinliğinin ve o bölgeye ilişkin tecrübesinin artırılması sağlanmış, bu alanda ilgili ülkelerle işbirliğinin sürdürülmesine yönelik milli politikanın desteklenmesi ve BM sistemi içinde, bölgesel ve küresel ölçekte oynadığımız rolün ve görünürlüğümüzün pekiştirilmesi temin edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler