22 Yıl Hapsi İstenen Berivan Yıldırım Tahliye Edildi!

22 Yıl Hapsi İstenen Berivan Yıldırım Tahliye Edildi!

Alkollü olarak polis aracına arkadan çarpması sonucu 43 yaşındaki Ferdi Ağdaş'ın hayatını kaybettiği ve polis memuru Muhammet Bektaş'ın yaralanmasına sebep olan kazada 23 yaşındaki Berivan Yıldırım, 5 yıl hapis cezası alarak tahliye edildi.

Bir eğlence mekanında alkol aldıktan sonra kontrolsüz bir şekilde kullandığı lüks otomobiliyle trafik kazasına sebep olan 23 yaşındaki Berivan Yıldırım, emniyet şeridindeki polis aracına çarpıp bir kişinin ölümüne ve polis memurunun yaralanmasına neden olmuştu. İlk başta hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, mahkemenin kararıyla tahliye edildi. İşte detaylar...

berivan-yildirim-4-001.jpg

ARKADAŞI İTİRAF ETTİ!

Kazanın ardından kaçan ve olaydan iki gün sonra yakalanan Berivan Yıldırım'ın yanında bulunan arkadaşı Zehra Polatdemir, ifadesinde ikisinin de alkol aldığını itiraf etti. Mahkemenin talebi üzerine hazırlanan rapora göre, Yıldırım'ın kazadan önce bir eğlence mekanında alkol aldığı görüntüler ortaya çıktı. Bu durum, Yıldırım'ın asli kusurlu olduğunu belirten bilirkişi raporuna da yansıdı.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından düzenlenen rapora göre; sürücü Berivan Yıldırım'ın asli kusurlu olduğu belirtilirken, hayatını kaybeden Ferdi Ağdaş ve kaza sebebiyle yaralanan polis memuru Muhammet Bektaş kusursuz bulundu.

İLK DURUŞMADA PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

İlk duruşmada pişman olduğunu ifade eden Berivan Yıldırım, maktulün ailesinden ve müştekiden özür diledi. Duruşmada son savunmasını yapan Berivan Yıldırım, olayın tamamen kaza olduğunu belirterek "Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi. Yıldırım'ın avukatı ise olayda kasıt olmadığını savunarak, kolluğun gerekli önlemleri almadığını iddia etti.

berivan-yildirim-ferdi-agdas.jpg

CEZASI 5 YILA İNDİRİLEREK ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Ferdi Ağdaş'ın ailesi ve taraf avukatlarının da hazır bulundu. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporuna göre asli kusurlu olarak belirlenen Berivan Yıldırım, 'Bilinçli taksirle öldürme' suçundan, cezasında indirim uygulanarak mahkeme tarafından oy çokluğu ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, hükmedilen cezanın niteliği, süresi, sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki etkilerini dikkate alarak Berivan Yıldırım'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetti. Yıldırım'ın sürücü belgesine de 2 yıl süreyle el konuldu. 

Mahkemenin Berivan Yıldırım'ı tahliye etme kararına bir üye muhalefet şerhi koydu.

MÜŞTEKİ AVUKATI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Müştekilerin avukatı Pekay Salmanoğlu, duruşmada, "Sanığın aşırı alkollü olması ve olay günü hava ile yol durumu birlikte değerlendirildiğinde, biz sanığın olası kast yönünden cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilsin" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler