Dağlıoğlu'ndan Şehir Hastanesinin Satış İddialarına İlişkin Açıklama Geldi!

Dağlıoğlu'ndan Şehir Hastanesinin Satış İddialarına İlişkin Açıklama Geldi!

Kamu özel işbirliği projeleri kapsamında, Türkiye'den bir şehir hastanesinin Körfez ülkelerine satışı gündemde. İşte habere dair detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'de bir şehir hastanesinin Körfez ülkelerine satış görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. İşte detaylar...

SATIŞ GÖRÜŞMESİNİ BAŞKAN DAĞLIOĞLU DUYURDU

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, kamu özel işbirliği ile gerçekleştirilen projelerin satış opsiyonlarının masada olduğunu belirtti. Şu anda 22 şehir hastanesinden biri için Körfez'den bir Arap yatırımcıyla görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. Bahsi geçen hastanenin hangi ilimizdeki şehir hastanesi olduğu belirtilmedi.

2024 YILINDA 13-15 MİLYAR DOLAR DOĞRUDAN YATIRIM BEKLENİYOR

2024 yılında 13 ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım beklentisi olduğunu dile getiren Dağlıoğlu, bu yatırımlar arasında en az bir otomobil üreticisinin yer aldığını söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elon Musk ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'ye yatırım daveti geldiği ve Çinli Chery firmasının Türkiye'de yatırım yapmayı değerlendirdiği haberleri medyaya yansımıştı.

BAE İLE 50 MİLYAR DOLARI GEÇEN BİR YATIRIM ANLAŞMASI YAPILMIŞTI

Temmuz 2023'te Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Türkiye arasında 50 milyar doları geçen bir yatırım paketi açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın 2024 bütçesinde, şehir hastaneleri için kira ve hizmet alımı kapsamında 83,7 milyar TL'lik ödeme öngörülmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler