OpenAI’den Abu Dabi’de Çip Girişimi İçin Finansman Desteği

OpenAI’den Abu Dabi’de Çip Girişimi İçin Finansman Desteği

Son zamanlarda tanık olunan AI üstünlüğü için küresel çizginin ortasında kalıyor. Dünyanın en önde gelen üretici AI hizmetleri sunan şirketi OpenAI'nin yörüngesinde dönen ilgi çekici bir yatırım girişimi için düğmeye bastı. İşte detaylar…

Küresel olarak endüstri öne çıkanları arasında kayda değer bir ilgi topluyor gibi görünüyor. Bir rapora göre, Abu Dabi'nin devlet destekli yatırım şirketi MGX, geçtiğimiz günlerde Sam Altman'ın firmasının AI çip girişimine fon enjekte ederek OpenAI ile görüşmelerin ilk aşamalarına başladı.

Bir teknoloji yatırım firması olan MGX, bu haftanın başlarında kurucu üyeler Mubadala (Abu Dabi) ve G42 ile ilk çıkışını yaptı. Yukarıda belirtilen yatırım planları, firmanın kuruluşundan hemen sonra devreye girdi. Kuruluş, bir teknoloji yatırım firması olarak evrelemesi ile uyumlu, AI ortamında dalgalanmaları iyileştirici önemli bir harekete işaret ediyor.

yapay.jpg

BAE’DEN YAPAY ZEKA MERKEZLİ ŞİRKET

Heyecan verici olayda, BAE'nin AI bakanı Omar Sultan Al Olama, yatırım tarihine ek olarak, xAI'nin sahibi Elon Musk'ın yapay zeka ile ilgili ulusa girişimini de göz önünde bulundurduğunu açıkladı. Yapay zeka bakanı, “burada bir şeyler yapmasının çok uzak olduğunu sanmıyorum” dedi. Bu, BAE'nin küresel olarak bir AI öncüsü olarak dayanağını daha da sağlamlaştırması için muazzam bir şansın altını çiziyor.

Bu arada, son günlerde gelişen artış ve kriptonun benimsenmesiyle birlikte BAE, yeni ortaya çıkan teknolojileri artırma ve destekleme konusundaki duruşunu şimdiden doğruladı. MGX'in dünyanın en ünlü yapay zeka ile ilgili şirketine yatırım yapma planları ile BAE, Musk'ın yapay zeka ile ilgili potansiyel destanıyla AI'yı güçlendirmek için ülke çapında planları daha da sergiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler