TikTok Amerika’da Yasaklanıyor Mu? İşte Çıkan Karar…

TikTok Amerika’da Yasaklanıyor Mu? İşte Çıkan Karar…

ABD Temsilciler Meclisi, uygulamanın Çinli sahibi ByteDance'ı şirketten çıkarmaya zorlayabilecek bir tasarıyı onayladı. Çin, milletvekillerinin uygulamanın yasaklanmasına yol açabilecek bir tasarıda konuştu. Detaylar haberimizde…

ABD, Temsilciler Meclisi'nin Çarşamba günü uygulamanın Çinli geliştiricisi ByteDance'in şirketten çekilmesi veya ABD uygulama mağazalarından atılması çağrısında bulunan bir tasarıyı kabul etti. Bu tasarının kabul olmasıyla beraber TikTok’u yasaklamaya bir adım daha yaklaşıldı.

Amerikalıları Yabancı Düşman Kontrollü Uygulamalardan Koruma Yasası, iki partili ezici bir destekle kabul edildi. 352 lehte ve sadece 65 aleyhte oy aldı.

ÖZGÜRLÜK İHLAL Mİ EDİLİYOR?

Yasa koyucular ve Beyaz Saray, TikTok'un 170 milyon ABD'li kullanıcısı ülkenin kabaca yarısını temsil ediyor. Bir yasağın ifade özgürlüğünü ihlal edeceğini söyleyen sivil özgürlükler ve dijital haklar grupları ile çelişiyor.

ekran-resmi-2024-03-15-19-46-24.png

Tasarı, ABD yasama meclisinin üst meclisi olan ABD Senatosu'nu temizlemek de dahil olmak üzere hala engellerle karşı karşıya. Tasarı, koridorun her iki tarafındaki yasa koyuculardan yeni bir inceleme turu ve yasağın farklı versiyonlarından potansiyel bir rekabetle karşı karşıya kalacak.

ABD HÜKÜMETİ NEDEN İSTİYOR?

TikTok üzerindeki savaş, ABD-Çin rekabetindeki ve Washington'un potansiyel yabancı etki kampanyalarını engelleme girişimlerindeki en son cephedir. TikTok durumunda, ABD'li yasa koyucular ByteDance'ın Çin Komünist Partisi tarafından gizlice kontrol edilebileceğinden korkuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler