Google Yeni Etkinlik İçin 14 Mayıs’ı Öne Çıkarıyor

Google Yeni Etkinlik İçin 14 Mayıs’ı Öne Çıkarıyor

Şirketin yıllık geliştiriciler konferansı 2024 yılında da gerçekleşecek. Bu yılki Google I/O, Perşembe günü yayınlanan şirketin etkinlik web sitesine göre 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

Google'ın bu yılki I/O'da ne göstereceğine dair ayrıntılar zayıf. Ancak geçen yıl herhangi bir gösterge olsaydı, yapay zekadaki ilerlemelerine odaklanmaya devam edecek. Şirket etkinlikte tanıtımlar hakkında ser verip sır vermedi.

GOOGLE’DAN YENİ ÜRÜNLER BEKLENİYOR

Google I/O, şirketin yeni hedefler, ürünler ve gelecek projeksiyonları gösterdiği ana yıllık etkinliğidir. Ayrıca, geliştiricilerin Google'ın Chrome, Android ve diğer Google ürünlerine ne getirdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir araya gelme zamanı.

imengine-public-prod-sbp-infomaker-io.jpeg

CEO Sundar Pichai başkanlığındaki ana açılış konuşmasının yanı sıra, uygulama ve ürün geliştirmenin daha ince ayrıntılarını tartışan başka geliştirici-odaklı görüşmeler de var.

YAPAY ZEKA KONUSU MERAK EDİLİYOR

Google'ın geçen yıl yapay zekaya ne kadar odaklandığı göz önüne alındığında, şirketin yapay zeka gelişmelerini ikiye katlamaya devam edeceğini varsaymak güvenlidir. Şirket ayrıca, ChatGPT'ye benzer metin tabanlı bir AI sohbet robotu olan Gemini'nin piyasaya sürülmesini de ele alabilir.

ekran-resmi-2024-03-15-13-21-43.png

Gemini, geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana zorlu bir başlangıç yaptı. Google'ın yapay zeka sohbet robotu piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, yanlış bilgiler çıkarmıştı. Bu da Google hisselerinin 100 milyar dolar değer kaybetmesine neden olduğu tespit edildi.

Daha yakın zamanlarda, Gemini'nin AI görüntü oluşturma aracı, tarihi figürleri yanlış bir şekilde renkli insanlar olarak tasvir etti. Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin bile olay hakkında konuştu ve "kesinlikle işleri berbat ettik" dedi. Yeni etkinlikte bunların önüne geçilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler